Facts om madspild
- Hver anden dansker har mindsket sit madspild meget eller en smule i løbet af det seneste år?
- Hele 19 % har mindsket madspildet meget det seneste år - og her er det især de yngste forbrugere og forbrugere i Nordjylland, der fører an.
- I forhold til en tidligere undersøgelse om madspild fra Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer er gruppen af danskerne, som svarer, at de sjældnere smider mad ud, steget fra 14 til 20 %.
Kilde: Markedsanalyse om udviklingen i madspild af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad.
1. Skab overblik over dine basisvarer som konserves, mel, ris, pasta, mælk osv. Sørg for at sætte de ældste varer forrest i skabet, så de bliver brugt først. Og gør det til en vane at stille det nyindkøbte bagest i skabet eller skuffen. På den måde sørger du for, at der er et naturligt flow i varerne - og at der ikke er noget, der bliver glemt og til sidst må smides ud.
2. Ofte skyldes madspil dobbeltkøb. Minimer det ved at skrive indkøbsliste og på den måde undgå impulskøb. Husk at kigge i køleskabet, fryseren, frugtskålen og koloniallageret, før du skriver din indkøbsliste.
3. Frugt og grøntsager er noget af det, der oftest ender i skraldespanden. Køber du stort ind, så skær de tiloversblevne frugter i små skiver, og frys dem ned - før de bliver slatne og kedelige. De kan efterfølgende bruges som fyld i grød og bagværk samt i smoothies. Grøntsager kan fryses på samme måde og senere bruges som fyld i supper, gryde- og fadretter.
Læs mere på stopspildafmad.dk