Hyldeblomst har en fantastisk smag - også i is. Prøv den her, hvor vi har blandet friske bær i isen og toppet med hindbær-púre.
af Pia Buusmann & Susie Helsing Nielsen1.05.2020Foto: Jes Buusmann
12 stk
Det skal du bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
1 vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
¾ l piskefløde
300 g blandet frugt, vi har brugt jordbær, blåbær, hindbær, solbær og ribs
Topping:
125 g hindbær
1 spsk flormelis
Lav en is, der virkelig smager af sommer, og servér den for gæsterne på terrassen efter en god middag. I opskriften skal du bruge koncentreret hyldeblomst-saft, og det kan du nemt lave selv, når det er sæson for de fine skærme.
Sådan laver du hyldeblomst-is
Pisk æg og sukker skummende. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk vanilje og hyldeblomstsaft i æggemassen.
Pisk fløden stiv. Vend bær og flødeskum i æggemassen. Fordel isen i 12 plastikbægere, dæk dem til med film, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer, til isen har sat sig.
Kom hindbærrene i en skål, og mos dem med en gaffel. Tilsæt flormelis, og vend det sammen til en puré. Vend isene ud på 6 tallerkener, og server hindbærpureen til.