Desserter

Hyldeblomst-is med friske bær

Hyldeblomst har en fantastisk smag - også i is. Prøv den her, hvor vi har blandet friske bær i isen og toppet med hindbær-púre.
af Pia Buusmann & Susie Helsing Nielsen1.05.2020Foto: Jes Buusmann
12 stk

Det skal du bruge:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ¾ l piskefløde 
  • 300 g blandet frugt, vi har brugt jordbær, blåbær, hindbær, solbær og ribs

Topping:

  • 125 g hindbær
  • 1 spsk flormelis 

Lav en is, der virkelig smager af sommer, og servér den for gæsterne på terrassen efter en god middag. I opskriften skal du bruge koncentreret hyldeblomst-saft, og det kan du nemt lave selv, når det er sæson for de fine skærme.

Sådan laver du hyldeblomst-is

  1. Pisk æg og sukker skummende. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk vanilje og hyldeblomstsaft i æggemassen.
  2. Pisk fløden stiv. Vend bær og flødeskum i æggemassen. Fordel isen i 12 plastikbægere, dæk dem til med film, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer, til isen har sat sig.
  3. Kom hindbærrene i en skål, og mos dem med en gaffel. Tilsæt flormelis, og vend det sammen til en puré. Vend isene ud på 6 tallerkener, og server hindbærpureen til.

Sponsoreret indhold