Det italienske køkken er kendetegnet ved få, men gode råvarer og mad, der nemt at gå til. Lav klassikeren cannelloni - her i en variant med fyld af karljohansvampe og ricottaost og en god tomatsauce på toppen. Følg vores trin for trin-guide i billeder og kom nemt igennem opskriften på cannelloni.
(4 personer)
10 g karljohansvampe, tørrede, udblødte
¼ bundt basilikum
200 g ricottaost
½ citron, usprøjtet
40 g parmesan
Salt og friskkværnet peber
250 g cannellonipasta
½ l tomatsauce
Tilbehør: Ekstra parmesan og brød
Hvis du kunne lide cannelloni så lav også en anden italiensk klassiker - få 8 nemme pizzaopskrifter
Trin for trin-guide: Sådan laver du cannelloni:
Trin 1: Udblød svampene i lunkent vand i 20 minutter, og skyl dem godt. Hak svampe og basilikum.
Trin 2: Rør basilikum og svampe sammen med ricottaost.
Trin 3: Riv citronskallen og 20 g parmesan fint over basilikum, svampe og ricotta, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Trin 4: Fyld en sprøjtepose med ricottaostblandingen.
Trin 5: Sprøjt osteblandingen ned i de rullede cannelloni.
Trin 6: Fordel dine cannelloni i et ovnfast fad, og hæld tomatsauce over. Riv den sidste parmesan over pastaen, og bag den i en forvarmet ovn ved 200° i 25-30 minutter, indtil pastaen og osten er gylden. Server med revet parmesan og godt brød.
TIP: Tilbered også gerne en frisk grøn salat med en mild olie-eddike-dressing til, så er måltidet fuldendt.
Find det autentiske Italien i opskrifterne på 10 klassiske pastaretter
Variér fyldet i din cannelloni