Kager

Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis

Chokoladesnegle med en fyldig remonce af mørk chokolade – en klassiker, der spreder duften af hjemmebag og hygge i køkkenet
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth2.10.2025
12 stk

Gærdej

  • 2½ dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 50 gram sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 75 gram blødt smør
  • 400 gram hvedemel
  • 1 æg til pensling

Chokoladeremonce

  • 50 gram mørk chokolade
  • 70 gram smør
  • 50 gram sukker
  • 20 spsk. rent kakaopulver
  • 3 spsk. sødmælk‌

Gærdej

  1. Lun sødmælken til den er lillefingervarm.
  2. Smulr gæren, og rør den ud i mælken.
  3. Tilsæt sukker, salt, blødt smør og det meste af hvedemelet.
  4. Ælt dejen grundigt sammen i 5-8 minutter (gerne i røremaskine)
  5. Tilsæt resten af hvedemelet til dejen er glat og smidig.
  6. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Chokoladeremonce

  1. Hak chokolade fint.
  2. Smelt smør, sukker, kakao og mælk sammen i en gryde under omrøring.
  3. Tag gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.
  4. Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
  5. Afkøl remoncen i ca. 1 time, til den har sat sig og har en fast og smørbar konsistens.

Samling og pynt

  1. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant.
  2. Smør chokoladeremoncen ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade.
  3. Skær rouladen i 12 lige tykke snegle.
  4. Fordel sneglene på en bageplade med bagepapir.
  5. Dæk sneglene til, og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 210°.
  7. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  8. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem friskbagte evt. med et drys flormelis på toppen.

Sponsoreret indhold