Kager

Chokoladetærte med nutella-creme og kirsebær

Denne glitrende tærte er fyldt med skøn nutellacreme og pyntet med søde kirsebær og sprøde hasselnødder. Få opskriften en skøn chokoladetærte her!
af Cecilie Svensson13.11.2018Foto: Stine Christiansen.

Godter med chokolade hører særligt den søde juletid til, men det behøver bestemt ikke at betyde, at du ikke kan sprede sød chokoladeglæde med lækre desserter og kager resten af året - fx denne overdådige chokoladetærte.

Top den sprøde kiksebund med en skøn og fyldig creme af nutella og chokolade og pynt til sidst med hasselnødder, friske kirsebær og spiseligt guldglimmer. En skøn dessert der med garanti vil vække glæde omkring bordet.

Se også: Chokoladetærte med guldstøv

Det skal du bruge til chokoladetærte med nutella-creme og kirsebær:

Bund:

  • 100 g smeltet smør og lidt til formen
  • 200 g Bastogne-kiks

Chokolade-Nutella-creme:

  • 200 g mørk chokolade (gerne mellembitter med 55 % kakaoindhold)
  • 200 g Nutella
  • 1¾ dl piskefløde
  • 2 spsk. honning
  • 1 nip havsalt
  • 50 g tørrede kirsebær

Pynt:

  • 25 g hasselnødder
  • Ca. 200 g kirsebær (kan undlades eller erstattes med fx blommer i skiver)
  • Evt. spiseligt guldglimmer

Vild med kirsebær? Prøv også de bedste chokoladekugler med kirsebær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret, og brug lidt af det til at smøre en tærteform med løs bund, Ø ca. 22 cm.
  2. Blend Bastogne-kiksene, til de er som groft sand. Bland dem med smeltet smør, og tryk kiksemassen fast i bunden af formen og op ad siderne. Bag bunden på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter, til den har fået farve, og køl den ned – den skal være sprød, når den er kølet ned.

Chokolade-Nutella-creme:

  1. Smelt chokolade og Nutella over vandbad. Varm fløde, honning og salt op til lige under kogepunktet. Hæld blandingen over Nutella-chokoladen, og rør fra midten af med en dejskraber eller en lille træske, indtil massen tykner og bliver blank og ensartet.
  2. Hak de tørre kirsebær groft, og vend dem i. Fordel cremen i tærteformen.

Pynt:

  1. Varm hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter ved 200°, og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Hak nødderne groft, og drys dem over tærten.
  2. Sæt den i køleskabet et par timer, til cremen har sat sig. Servér tærten i mindre stykker med friske kirsebær til. Drys evt. med en smule guldglimmer.

Flere gode desserter med chokolade: Chokoladetærte med karamel og chokoladecreme

Sponsoreret indhold