Hvis du skal have gæster eller bare har lyst til at forkæle dig selv med en kage udover det sædvanlige, så skulle du prøve at sætte tænderne i et stykke chokoladecheesecake. Kagen her er vanedannende lækker, men heldigvis kræver det ikke meget at dig, før den er klar til servering!
Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, inden du går i gang. Knus kiksene til fine krummer, og hæld dem i en skål.
Smelt smørret, og bland det i krummerne. Fordel krummeblandingen i bunden af en springform, Ø 21 cm, beklædt med bagepapir, og tryk den godt sammen.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Rør flødeost med æggeblommer, kakaomælk, vaniljesukker og kakaopulver i en skål. Rør, indtil alt er blandet godt sammen, og der ikke er klumper i massen.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den hurtigt i en skål i mikroovnen eller over et vandbad. Lad husblassen køle lidt af, og hæld den i osteblandingen under omrøring.
Pisk æggehviderne stive i en skål for sig, og vend forsigtigt flormelis i. Vend de stive æggehvider i osteblandingen, og rør forsigtigt rundt. Smag på blandingen – hvis du synes, den er for syrlig, kan du sigte lidt ekstra flormelis i.
Hæld osteblandingen over i springformen, og stil formen i køleskabet i et par timer.
Forbered i mellemtiden chokoladeganachen.
Hak chokoladen, og hæld den i en skål.
Varm fløden op i en lille gryde, og hæld den over chokoladen. Rør, indtil al chokoladen er smeltet, og stil den til side, indtil chokoladen er blevet tyk.
Hæld chokoladen over cheesecaken, og fordel den let med en paletkniv.
Lad ganachen stivne, og servér kagen til en god stærk kop kaffe eller te.