Disse fine pærekager har en god krydret smag og et frisk strejf af frugt. Servér dem til en kop god te, gerne chai eller oolong-te.
af Cecilia Fahlström11.04.2016Foto: Tia Borgsmidt
Med den her opskrift kan du lave de fineste små og lækre pærekager med en cremet glasur. Kagedejen kan også bages som én stor pærekage i springform, men skal så have længere tid i ovnen. Hvis du drikker te til kagerne, så passer de godt til krydret chai-te eller oolongteer, der groft sagt er en blanding af grøn og sort te.
Tænd ovnen på 180°. Smør 12 bage- eller muffinforme med smør, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud. Hæld mælk og krydderier i en gryde, og varm langsomt op, til det simrer. Sluk for varmen, og lad det trække.
Pisk smør med brun farin. Tilsæt ahornsirup og æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Sigt mel og bagepulver sammen i en ny skål.
Hak valnødderne groft, og hæld dem i melet. Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, og rør. Skræl pærerne, fjern kernehusene, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Hæld de revne pærer, mælkeblandingen og rom i dejen, og rør rundt, indtil konsistensen er ensartet. Hæld dejen i bageformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i, uden at der hænger dej ved.
Lad kagerne køle af, og tag dem forsigtigt ud af formen.
Flødeost-glasur:
Hæld flødeost, flormelis og salt i en skål, og pisk det godt igennem. Tilsæt fløde 1 spiseske ad gangen under piskning, indtil du er tilfreds med konsistensen.