Se, hvordan du laver gourmetmad på 5 min i videoen nederst i artiklen.
Du åbner køleskabet. Kigger ned i grøntsagsskuffen i håb om, at de madvarer du købte tidligere på ugen, stadig kan forvandles til et hæderligt måltid. Men broccolien ser trist ud, og halvdelen af de nye, danske jordbær, du faldt for i supermarkedet, er rådne.
Desværre kan maden i køleskabet ikke holde i evig tid, men med nogle gode tricks og de rette indstillinger i køleskabet kan du forlænge friskheden på både kød, fisk, frugt og grønt.
Du kan faktisk få dine madvarer til at holde helt op til tre gange længere med et køleskab fra Bosch med det særlige VitaFresh-system, der sørger for den perfekte balance mellem lav temperatur og den optimale luftfugtighed. Du kan læse mere om køleskabet her!
5 tips til at få dine madvarer til at holde længere
- Mælk holder sig i længst tid, hvis temperaturen er stabil. Stil derfor mælken i siden på dørhylden ind mod hængslet for at undgå temperaturudsving.
- Et optimalt niveau af fugt får dine madvarer til at holde sig friske længere. Med et VitaFresh pro-køleskab kan du skrue op og ned for luftfugtigheden i skufferne, alt efter om de indeholder grøntsager og salat (højt fugtniveau) eller frugt (lavt fugtniveau).
- Har du citron, æbler og pærer i køleskabet, skal de ligge væk fra andet frugt og grønt. De udskiller nemlig stoffet ætylen, som fremmer modning.
- Kød, pålæg og fisk skal opbevares ved koldere temperaturer. Med VitaFresh-systemet kan du indstille den perfekte temperatur i skuffen til kød og fisk, så det holder sig op til tre gange længere. Hos Bosch anbefaler man, at kød opbevares ved 0°C og fisk ved - 1°C.
- Grøntsager tørrer ofte ud på grund af lav luftfugtighed i køleskabet. Derfor er det en god idé at pakke eksempelvis spinat, salat, blomkål og broccoli i en plasticpose. Kan du justere luftfugtigheden i dit køleskab, som Vitafresh-systemet tilbyder, skal du ikke pakke grøntsagerne ind.
VIDEO: Uventede gæster? Lav gourmetmad på 5 min
Opskrift: Aspargessalat med laks, vagtelæg og nye kartofler
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave Aspargessalat med laks, vagtelæg og nye kartofler
- 500 g små nye kartofler
- 8 vagtelæg - alternativ: almindelige æg
- 300 g fersk laks - alternativ: røget laks
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 8 hvide asparges
- 8 grønne asparges
- ½ bakke spæde salatblade
- Friske krydderurter, fx dild, bronzefennikel og blomsterkarse
- CITRONDRESSING: ½ dl olivenolie • skal og saft af 1 usprøjtet citron • salt og friskkværnet peber
- TILBEHØR: Groft brød
Sådan laver du Aspargessalat med laks, vagtelæg og nye kartofler
- Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er netop møre.
- Bring en anden gryde med vand i kog, og kog vagtelæggene i 4 minutter, til de er smilende.
- Steg laks i lidt olie på en pande
i 4-5 minutter på hver side. Krydr
laksekødet med salt og peber.
- Bræk den nederste træede ende
af alle asparges.
- Skræl det yderste lag af de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned mod bunden.
- Skyl de grønne asparges. Skær både hvide og grønne asparges i smalle bånd med tyndskrælleren eller en skarp kniv.
- CITRONDRESSING: Bland olivenolie sammen med 1 spsk. friskpresset citronsaft, ½ tsk. fintrevet citronskal, salt og peber.
- Halvér kogte kartofler, og vend dem i citrondressingen. Pil og halvér æg.
- Bræk laksekødet i mundrette stykker. Skyl og tør salatbladene.
Anret kartofler, laks, asparges og vagtelæg i dybe tallerkener, og top med salatblade og krydderurter efter eget valg. Servér med brød til.
Læs mere om Boschs VitaFresh-køleskab her!