Du behøver ikke vente helt til jul med at nyde en lækker æbleskive. Prøv disse saltede æbleskiver, som gemmer på lækker revet Prima Donna ost. Servér æbleskiverne med en hjemmelavet rabarberkompot - det går utrolig godt sammen med den salte æbleskive.
25 stk
Det skal du bruge til salte æbleskiver med Prima Donna og rabarberkompot:
- Fintrevet skal af en halv usprøjtet citron
- 250 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 4 dl kærnemælk
- 200 g rød Prima Donna
- Olie til stegning
Tilbehør:
- Fintrevet Prima Donna
- Rabarberkompot
Sådan laver du salte æbleskiver med Prima Donna og rabarberkompot
- Bland melet med citronskal, salt og natron
- Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen i en anden skål, og tilsæt melblandingen lidt ad gangen
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen med en dejskraber
- Varm æbleskivepanden op og hæld olie i
- Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg et stykke ost i hver
- Vend æbleskiverne når de begynder at stivne og hæve i kanterne
- Servér æblekskiverne med fintrevet Prima Donna og rabarberkompot