Det hvide plantehav er det første, man træder ind i, når man besøger Anette og John Krogh Pedersens have. Et overvældende syn af hvide, grønne og grå farver præsenterer sig på skønneste vis blandt kreative opstillinger og loppefund af zink. Den hvide have ser ud, som om den altid har været der, men det er kun tre år siden, den blev etableret med stier og bede fyldt med stauder, græsser og sommerblomster.
Drømmer du også om et hvidt måneskinsbed i haven, kan du lade dig inspirere af Anette og John, som har mikset stauder, buske, toårige planter, sommerblomster og grønne planter og græs.
I august begyndte Anette at plante græsser og hvide stauder, som allerede her tre år efter har etableret sig godt i haven. For at kunne have hvide blomster i bedene det meste af året har Anette plantet vintergækker og dorthealiljer i zinkbaljer. De står i bedet, til de er afblomstret, hvorefter de flyttes væk.
Vinterblomsterne afløses af et tæppe af hvide løgvækster som påskeliljer, perlehyacinter, vibeæg, tulipaner og prydløg. I hullerne med bar jord sætter Anette hvide hornvioler, som fortsætter blomstringen hele sommeren igennem, og som giver farve og fylde i bunden af bedet. Når varmen får fat, bliver bedene plantet til med hvide sommerblomster, der står smukt sammen med grå og grønne bladplanter og de rustikke loppefund af zink.
Giv planterne en god start ved at undgå at træde i de anlagte bede. Kniber det med at nå ind til midten af bedene uden at træde i jorden, kan du lægge trædesten i bedet og bruge dem, når du skal luge. Dæk gerne jorden med et lag jorddække for at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Jordækket forbedrer også jorden og tilfører stauderne næring. Champost er let at arbejde med, men kompost og græsafklip er også velegnet. Brug ikke flis, da den bruger kvælstoffet i jorden de første par år, så stauderne vil komme i gødningsunderskud. Forvent, at der går et par år, før bedet er rigtig etableret.
Bliv klogere på, hvordan Anette og John har anlagt den hvide have i galleriet nedenfor: