FORRETTER TIL ENHVER LEJLIGHED

En forret skal blot mætte en lillesmule inden hovedretten, så den må ikke være for stor, men til gengæld må den gerne være fuld af smag og flot portionsanrettet.

Lette og hurtige forretter

Du behøver dog ikke at være en sand mesterkok for at lave en lækker og indbydende forret, der ser ud af meget. Der findes nemlig masser af nemme forretter, som både er hurtige at lave – og som smager fantastisk. Her vil det være oplagt at lave en omgang brushetta, som er en lille luksushapser, hvor fyldet kan varieres i det uendelige. Prøv fx bruschetta med ærter, spirer og parmaskinke eller denne skønne udgave med hindbær, brie og rabarbersirup.

Andre bud på hurtige og lette forretter kan være hjemmelavede blinis med stenbiderrognfyldte portobellosvampe med ost eller måske en rejecocktail i en opdateret version – denne er fx med store sprøde tigerrejer. Det er også oplagt at tænke årstidens råvarer ind i din forret, så brug gerne grønne asparges, når de er i sæson, og sødmefulde frugter, når sommeren nærmer sig

Forretter til nytår

Et af de tidspunkter, hvor rigtig mange af os især spiser forret, er selvfølgelig nytårsaften. Mange bruger en del tid på at planlægge, hvad menuen skal bestå af, og vil derfor gerne gøre lidt ekstra ud af både forret, hovedret og dessert denne aften. Et oplagt valg til nytårsforretten er selvfølgelig laks, som kan tilberedes og serveres på et hav af forskellige måder. Se bare her, hvor vi har samlet 8 fine bud.

Hvor meget røget laks pr. person til forret?

En forret ligger som regel omkring 150-250 g pr. person. Serverer du laks med lidt tilbehør i form af brød og grøntsager, er omkring 50 gram passende. Serverer du laks alene, kan du servere en større portion på omkring 75-100 gram.

Forretter uden fisk

Er du eller dine gæster ikke så meget til fisk, kan et andet bud på nytårsforretten være en lækker suppe. En suppe er nem at lave, ofte kan den endda tilberedes dagen i forvejen, så den blot skal varmes op om aftenen, og så luner den godt i en kold tid. Prøv måske en med løg og hjemmelavede brødcrutoner eller denne cremede udgave med rodfrugter

Du kan også gå med de klassiske blinis eller minipandekager, hvor fyldet kan varieres efter ønske, servere disse moderne minitarteletter – eller bare gå på opdagelse og blive inspireret af alle de lækre opskrifter herover.

Sponsoreret indhold