Intet smager og dufter som hjemmebagt bagværk. Både det lyse, det mørke, det sprøde og det grove. Find vores velduftende og velsmagende opskrifter på brød og boller her!
Er du i bagehumør, men skal det være sødt? Her finder du vores opskrifter på kager, og her finder du vores opskrifter på cookies og småkager.
Der er brød der passer til stort set alle måltider og anledninger. Det lyse og det lette er oftest til morgenmaden, og herhjemme har vi en forkærlighed for den mørke til frokosten, og ved middagsbordet er der mange retter, der får prikken over i’et med kuvertbrød.
Den lille sult kan oftest snack’es væk med knækbrød eller en pestosnegl — weekend-morgener er præget af rundstykker og ingen fødselsdag uden de bedste fødselsdagsboller (med tandsmør, uh!)
Brødet dukker også op på helligdage, tag da bare de varme hveder som er blevet en tradition at spise dagen før og på Store bededag.
De fleste har forsøgt sig med et let, hvidt franskbrød som man kender det fra bagsiden af hvedemelsposerne. Det fantastiske ved at bage, er at der kan komme noget lækkert ud af næsten alle ambitionsniveauer. Her er et par hurtige forslag, til at komme op på næste niveau:
Surdej er sjovt, og så er der præstige i at lave en rigtig god en. Surdejen bruges til at give brød den helst særlige smag som man kender fra rugbrød og surdejsbrød. Få opskriften på vores favorit: Hjemmelavet rugsurdej.
Tip: Kom lidt surdej i pizzadejen, det giver et lækkert ekstra pift.
Det lette hvide brød kan hurtigt opgraderes ved at flette det, så udtrykket og krummen bliver en helt anden. Prøv kræfter med det fineste fletbrød.
Knækbrød er uhyre let at lave, alligevel bliver de fleste imponeret, hvis du serverer hjemmebagt knækbrød — ja, eller hvis de får en dåse knækbrød i gave. Og så er hjemmelavet knækbrød kilometer foran det du køber i dagligvarebutikkerne. Opskrift på knækbrød.
Læs også vores gyldne bagerelger — tips og tricks — eller gå på opdagelse i alt vores indhold herunder.