Tilbehør er den lækre prik over i't, og det rette tilbehør kan løfte et måltid. Gå på jagt herunder, og find inspiration!
Tilbehør kan være altmuligt, lige fra chutney, sylte og dip over grød og skyr til alverdens sideretter.
Et lækkert brunchbord har ofte karakter af buffet, og derfor kan det da også hurtigt komme til at knibe med idéer til indslag på bordet, som ikke tager hele morgenen at forberede og som ikke bare er fyld for fyldet skyld.
Vi foreslår den klassiske, hurtige og lækre havebrød med chia, æble og kanel — server den i en kop eller et glas, så er den lige til at gribe om.
Idé: Du kan give bordet et tema, og lave brunch af hjemmesankede sager fra naturen.
Foruden brød er kartofler ofte det gode fyld til aftensmaden, og gennem tiden har det udviklet sig til et hav af side dishes.
De hasselbagte kartofler er en gammel traver, som de fleste elsker. Det sidste årti har desuden budt på mange forskellige måder at komme let om tilbehøret ved at knalde noget lækkert i ovnen — en af vores helt klare favoritter er ovnbagt hokkaido-græskar (pas på, de er ret lette at snack’e direkte fra bagepladen, før de overhovedet kommer ind på bordet.)
Er du mere til fritter? Sprøde grovfritter med trøffelmayo kan faktisk stå alene som ret, hvis lysten melder sig.
Vigtigt.
Få hjælp til klumper i sovsen her.
— og en guide til den perfekte brune sovs her.
To ting har en hellig status i mange hjem, og de fleste aner ikke, at det er lige til at lave selv. Den ene er Nutella, og den anden er ketchup! Den er god nok, begge dele kan du lave selv, og selvom det rigtig nok er svært at slå vaskeægte Nutella, så er den hjemmelavede altså sagtens være relevant på morgenbordet.
Her får du tre hurtige af vores favoritter:
Resten af vores marmelader finder du sammen med alle vores andre opskrifter på tilbehør herunder.