Tomatsalat er klassisk, nemt og lækkert. Servér klassikeren med blandede tomater, hjemmelavet pesto og burrata, så får du en flot farvebombe af smagsnuancer!
af Louisa Lorang.14.05.2023Foto: Rikke Westesen.
4 personer
Ingredienser
500 g blandede tomater
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 kugler frisk burrata
Pesto
50 g pinjekerner
1 fed hvidløg
75 g parmesan
Salt
3 håndfulde frisk basilikum
1 dl olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
Sådan laver du tomatsalat med burrata
Pesto
Rist pinjekernerne let på en tør og varm pande i 1-2 minutter. Lad dem køle lidt af på en tallerken.
Pil hvidløg. Blend pinjekerner, hvidløg, parmesan og salt groft sammen i en foodprocessor.
Skyl basilikum, og blend det kort med. Tilsæt olivenolie, og blend det hele sammen til en grov pesto.
Smag til med salt og eddike.
Tomatsalat
Skyl tomater, og skær dem i skiver. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Anret tomatskiverne på et fad, og top med burratakugler og pesto. Servér straks.