Gedigne materialer, funktionalitet og gennemtænkte, æstetiske detaljer er nøgleordene for villaen i Charlottenlund.
Rasmus Lundsgaard Nielsen har med hjælp fra Monomal – Ateliér for Arkitektur & Design istandsat boligen i en balancegang mellem det oprindelige udtryk og mere moderne greb.
Med en løftet førstesal og totalindretning af samme har huset fået et stort, funktionelt løft, og de nye, stramme linjer har flettet sig sammen med husets originale arkitektur og proportionering. Materialerne er af høj kvalitet, dagslyset er indtænkt, og husets rummelighed har givet plads til en moderne familielivsstil.
– Det har især haft stor betydning for husets endelige æstetik at få arkitekthjælp, fortæller Rasmus Lundsgaard Nielsen og uddyber:
– Fra starten havde jeg en klar idé om inddelingen af husets nye grundplan, men at få arkitekthjælp har betydet en langt større grad af anvendelighed og sammenhæng i de konkrete løsninger. Slutresultatet er en hel del mere gennemtænkt og fuldendt, end hvis jeg havde stået med det alene. Et eksempel er en lille detalje som messinglinjen, der adskiller fliserne fra trægulvet: En både markant og samtidigt subtil overgang. En anden er den nye hall, som går over i en stue på førstesalen – den giver en helt ny dimension til huset.
Rasmus Lundsgaard Nielsen har indrettet huset med både nye og klassiske møbler i gode kvaliteter, der spiller op mod husets materialer, og intet er udvalgt tilfældigt.
– Jeg overvejer altid mine køb meget nøje, og det er ofte en langsommelig proces, fordi det tager tid at opbygge et hjem, hvor alle møbler passer sammen, når man godt kan lide kraftige farver.
De kraftige farver findes både på møblerne, men især også på den kunst, som Rasmus Lundsgaard Nielsen har samlet igennem snart 20 år og indrettet sit hjem med.
SE OGSÅ: Tæppehandlerens villalejlighed i Charlottenlund (link fjernet)
Hvem: Rasmus Lundsgaard Nielsen, konsulent, og hans søn.
Hvad: Villa i Charlottenlund, nord for København, på 351 m².
Køkkenelementerne i olieret eg og de mørke barstole giver rummet en varme, der får køligt modspil af stålbordpladen. Køkkenet er fra Handcrafted Interior, og lamperne er fra Bolia.
Et tæppe i en iøjnefaldende farve er ideelt til at definere spisearealet i et stort køkken-alrum. Borde, stole og tæppe er fra &Tradition.
Det store vindue, der går helt til gulvet, får haven til at blive en del af indretningen og giver et lys, som ingen lysekroner kan konkurrere med.
Større udsyn og flere og større naturlige lyskilder var alfa og omega, da Rasmus Lundsgaard Nielsen istandsatte villaen.
Stuen domineres af den gule sofa og den farverige kunst, som giver liv til den ellers afdæmpede indretning. Sofaen er fra Bolia, og lænestolen og sofabordet fra &Tradition. Billedet er lavet af Kasper Eistrup.
En lille detalje, der gør hele forskellen. Det er pejsen her, der giver kig imellem rummene og skaber en flydende overgang mellem stuen og køkkenrummet, et godt eksempel på.
Kontorets vægge skiller sig ud fra de øvrige hvide og grå flader i hjemmet med deres grønne farve. Det gør rummet roligt og lidt mindre stringent i udtrykket end de øvrige værelser.
Lænestolen er fra &Tradition – ligesom tæppet under. Skrivebordet fra 1950'erne er designet af en tysk Bauhaus-arkitekt og købt på auktion. Stolen bag skrivebordet er Arne Jacobsens 7'er-stol i skrivebordsstol-udgave fra Fritz Hansen.
Den store skabsvæg er brudt af en niche ved vinduet. Det giver en lethed til opbevaringsvæggen og mulighed for at tage en slapper med udsigt. Skabene er fra Handcrafted Interior.
De hvide og grå flader og det olierede egetræ går igen på badeværelset og skaber sammenhæng mellem husets rum. Bademøblerne er fra Copenhagen Bath med specialdesignede fronter fra Handcrafted Interior. Armaturet er fra Vola, og fliserne fra Fired Earth.
Wegner-sofaen er produceret af et nordjysk møbelfirma, der blev startet i 1899 af en driftig snedker ved navn Carl Pedersen. Sofabordet er fra Hay, lampen fra Gubi, og billedet af Kasper Eistrup.
De hvide karme og den hvide dør fungerer som en elegant overgang mellem den grå tv-stue og det hvide soveværelse.
Da Nadia Lassen som helt ung kom til at smide to PH-lamper ud, det lå ikke til højrebenet, at hun skulle beskæftige sig med interiør. Kom indenfor i hendes imponerende villa her! (link fjernet)