Desserter og kager

Tærte med kastanje-æble-kompot

Det er sæson for kastanjer, og i dén anledning har vi lavet denne efterårstærte med kastanje-æble-kompot, toppet med cremefraiche. Velbekomme!
af Mikkel Karstad. Redigeret til web / FOTO: Anders Schønnemann 6.11.2020

Se opskriften her, på de lækreste små efterårstærter med kastanje-æble-kompot og cremefraiche.

4 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL TÆRTEDEJEN

  • 180 g hvedemel
  • 1 knsp. havsalt
  • 100 g smør
  • 2 spsk. vand

DET SKAL DU BRUGE TIL DIN ÆBLE- KASTANJE-KOMPOT

  • 3 æbler, gerne ingridmarie eller andet syreholdigt æble
  • 4 spsk. sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 6 bagte kastanjer
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 1 håndfuld citronverbena

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland mel og salt godt sammen.
  2. Skær smør i mindre stykker, og smuldr det i melet.
  3. Saml dejen med vand, læg den i en skål med husholdningsfilm over, og lad den samle sig på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud, og stik den ud i små cirkler på 12-14 cm i diameter.
  5. Beklæd små tærteforme med dejen, og sørg for, at tærtedejen kommer godt op og en anelse ud over kanten.
  6. Stil de små tærter på køl i mindst 30 minutter.
  7. Bag tærtebundene gyldne og sprøde ved 170° i 10-15 minutter.
  8. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du tager dem ud af formene.

Æble-kastanje-kompot:

  1. Skær æbler i tern uden kernehus.
  2. kog dem i en gryde sammen med sukker, fintrevet citronskal og citronsaft ved svag varme under låg i 5-6 minutter, til de er møre, men stadig har lidt form og friskhed.
  3. Tag gryden af varmen, fjern låget, og lad æblekompotten køle af.
  4. Hak de bagte kastanjer groft, og vend dem i æblekompotten. Lad det køle af.
  5. Fyld æble-kastanje-kompotten i de små tærteskaller, og anret dem med en klat cremefraiche på toppen og et drys citronverbena.

Prøv også denne rababerkage med marengslåg

Rabarberkage

Sponsoreret indhold