Det ligner en herskabsvilla fra 1920’erne, som har været gennem en omfattende renovering fra kælder til kvist. Faktisk i en grad, så selv håndværkere gætter forkert, når de første gang træder ind i huset.
Men faktisk er den 400 m² store patriciervilla i Charlottenlund helt nybygget og opført fra grunden efter 100 år gamle arkitektoniske principper.
SE OGSÅ: Elsker du patriciervillaer? Så skal du se denne
Familien, som bor her, ledte nemlig længe efter det helt rigtige hus i området, men da det aldrig dukkede op, besluttede de selv at bygge præcis det hus, de drømte om, fortæller det 40-årige par, der har to døtre på otte og fem år.
– Vi bliver stolte, når fx håndværkere tror, at huset er gammelt og gennemrenoveret, for så har vi virkelig ramt den stil og tone, vi gerne ville have. Det bærer heller ikke præg af at være nybygget, og for os er det vigtigste, at vores hjem blevet hyggeligt at være i.
Gennemført er det kodeord, der kendetegner villaen, hvor moderne komfort er tænkt ind overalt i kombination med det originale udtryk, som parret ønskede i arkitekturen.
Gulvene på førstesalen, som rummer badeværelser, soveværelse og børneværelser, er fx lagt i sildebensparket, som det var stilen i 1920’erne. Men med indlagt gulvvarme, sådan som man bygger i dag.
Selve indretningen bærer i høj grad præg af parrets forkærlighed for moderne design, kunst og udvalgte farver. Faktisk er mange af husets rum bygget op omkring og indrettet med udgangspunkt i blot ét møbel eller kunstværk.
Det gælder blandt andet det store køkkenrum, hvor opgaven til køkkenfirmaet lød på at designe et køkken med afsæt i et rundt spisebord i marmor designet af Cecilie Manz.
Den store, elegante hall med højt til loftet er indrettet med inspiration fra kunstværket Når tanken er fri af den danske kunstner Siri Gindesgaard.
Selv om rammerne er den klassiske herskabsvilla, så er selve indretningen nutidig, enkel og moderne. Her er Arne Jacobsen-klassikere som Svanen og spisestolene Dråben, der står rundt om spisebordet, men i høj grad også nyt design.
Som også er nyindkøbt netop til dette hus, for da familien flyttede fra deres tidligere hjem på 149 m², var der brug for en del mere interiør, så den startede helt forfra og har indrettet rum for rum ved at besøge talrige boligbutikker, søge på nettet og finde præcis de møbler, familien syntes passede ind i de enkelte rum, fortæller parret.
Faktisk blev alle møbler, gardiner, tapeter, tæpper og børnemøbler købt på baggrund af billeder og plantegninger allerede inden, familie flyttede ind, fortæller parret.
– Det sjoveste ved vores indretning var at købe alt til hvert eneste rum. Vi har ikke den store tålmodighed, så det skulle også gå stærkt. Vi fik fx møblerne leveret til det nye hus om onsdagen, gardinerne kom om torsdagen, og om fredagen blev børneværelserne indrettet. Og så kunne vi flytte ind.
SE OGSÅ: Kom indenfor i arkitektens klassiske villa
Parret har dog brugt meget tid på at finde det helt rigtige, og skulle det fragtes fra udlandet, så var det heller ikke en forhindring. Et godt eksempel er den store Arctic Pear-lysekrone i hallen, som er fra det engelske firma Ochre.
Den måtte sejles fra England og viste sig at veje hele 80 kilo. Heldigvis var loftet endnu ikke helt lukket, da lampen ankom, så det var muligt at bygge ekstra forstærkning ind, som kunne bære den tunge lampe.
I dag har parret fået præcis den 'gamle' herskabsvilla med stemning, som de drømte om, og næste projekt er nok nærmere et 'ikke-projekt', siger kvinden i huset.