Når man som designeren Julie Brandt er vokset op omgivet af kunst og design, er det ganske enkelt svært at leve i en verden uden. Julie Brandt har fra barnsben været med sine forældre, de store danske modeskabere Erik og Margit Brandt, på auktioner, kunstudstillinger og helt tæt på modeverdenen, og hun er endt med selv at leve af at designe, indrette og konceptudvikle møbler og livsstilsprodukter. – Hele processen med at indrette og skabe stemninger er min store passion. Det er det skabende element, jeg elsker at være en del af, at se tanker blive til virkelighed og følge dem til dørs. Med fokus på alle detaljer, det rigtige materialevalg og et personligt touch fortæller Julie Brandt om sit profesionelle virke inden for indretning. Det virke har selvfølgelig også sat sit præg på designerens sommerhus i nordsjællandske Hornbæk.
Aldrig helt færdig
Stilen i familiens sommerhus er både klassisk og tidssvarende, og Julie Brandt er meget opmærksom på, at det ikke må blive for perfekt og højtideligt. – Min far har altid sagt, at man aldrig skal blive helt færdig med at indrette et hjem. Der er en glæde i processen ved at lede efter noget helt specielt til en særlig plads. Og man skal også bevare lysten til at ændre ting i ny og næ. Jeg synes, man vokser og udvikler sig hele tiden og tilegner sig ny viden og passioner, og det må gerne afspejle sig i ens hjem og dagligdag, mener Julie Brandt. At kombinere stilarter
Selv kunne Julie Brandt godt bo mere moderne, men hjemmet er en kombination af hendes og hendes mand, Thomas Dams, stil. – Han holder af det franske og kan lide små detaljer, og der skal være plads til, at vi begge er præsenteret i vores hjem. Og heldigvis kan jeg få min lyst styret, når jeg laver opgaver for andre, siger Julie Brandt, der ikke vil udelukke, at ægteparret en dag laver sommerhuset om. – Det er skønt med rammer og traditioner, men også opfriskende med fornyelse og udvikling, mener Julie Brandt. Muligheden for udvikling i indretningen skaber Julie Brandt med en blanding af klassiske og moderne møbler, tilbehør og materialer, som kan rykkes rundt eller er nemme at skifte ud. Med boligens grundlæggende elementer er det en anden sag. Boliggalleri: Plads til forandring
Her bor: Julie Brandt, designer og indehaver af The Brandt Studio, hendes mand, Thomas Dam, og deres tre sønner.
Bolig: Sommerhus på 179 m² i Hornbæk, Nordsjælland. Stil: Kolonistil med et enkelt nordisk præg.
Et mix af kølige materialer som beton og varme materialer som velour giver en kontrastfuld og elegant effekt. Spisebordet har Julie Brandt selv designet.
I år 2000 blev ordet 'samtalekøkken' optaget på Dansk Sprognævns liste over nye ord, og de multifunktionelle rum med plads til socialt samvær over madlavningen er i dag at finde i mange danske hjem.
Et lysegråt køkken i stedet for det sædvanlige hvide gør, at køkkenelementerne får en tand mere finesse uden at løbe med al opmærksomheden. Grebene i egetræ og messing er Julie Brandts eget design.
Oliventræ har en lang holdbarhed, og olien i træet har antibakterielle egenskaber. Det gør træet, der nemt vedligholdes med olivenolie, ideelt til brug i køkkenet. Skærebrætterne er hjembragt fra Frankrig.
En lang, smal fordelingsgang kan være svær at indrette, men med en bænk og en stor krukke kommer den til at føles som et rum i sig selv og smelter derfor bedre ind i den øvrige indretning.
En synlig brændestabel kan give varme, selv når pejsen ikke er tændt. Brug brændet som en del af indretningen i fx et indhak i væggen. Træskamlen i elmetræ er fra Kina, og vasen fra Frankrig.
Jute er ligesom bomuld en del af katostfamilien. De unge skud og bladene kan spises som grøntsager, mens stængelfibrene udvindes som hør og hamp og bruges til fx sække, tapet og tæpper som på gulvet her.
Tekstiler i hør, bomuld og velour går igen igennem hele sommerhuset. Med deres let krøllede look giver de sommerhuset en afslappet og skødesløs stemning.
Skabslågerne i det ene soveværelse er beklædt med raffia-tapet, der er vævet af bast fra raffiapalmen. Det giver et slidstærkt tapet med en spændende struktur. Alt interiør i soveværelset er fra Julie Brandts eget firma.
Hvis du vil undgå et tætpakket udtryk på badeværelset med store badeelementer, kan du nøjes med et par hylder og kurve til opbevaring af håndklæder og lignende.