En enkel og moderne indretning i støvede farver er beskrivende for Helle Holsteins bolig. Hun har skabt en douce ramme, hvor designmøblerne får plads – både i overført og bogstavelig forstand. Hjemmet er nemlig et 450 m² stort hus i Nordsjælland.
Den gennemførte indretning kommer ikke af sig selv, for som indretningsdesigner med fokus på erhvervsindretning i sit eget firma er design, stil og farver omdrejningspunktet for Helle Holsteins arbejdsliv, som naturligt smitter af på indretningen hjemme.
For at skabe personlige rum i en bolig har Helle Holstein altid fokus på kunst, farver og funktionalitet, når hun indretter.
Men der skal også være rart at være, og hjemmet skal understøtte og inspirere til hyggelige stunder for hver beboer, familien og gæster. Helle Holstein skaber stemninger med træ, skind, glas og naturlige materialer, der er blevet forarbejdet og forfinet.
– I kunsten ligger personligheden – det afslører altid, hvem du er. Derfor kigger jeg altid på folks kunst frem for deres bogreol, når jeg kommer i deres hjem. Farver fortæller alt, fordi de er så gode til at skabe stemning. Herhjemme bevæger jeg mig rundt i kontrastfarver, som alle er nedtonede, altså douce, hvilket skaber sammenhæng og et element af liv, siger hun.
– Vores liv udspiller sig ofte i samværet om maden – både under tilberedningen og indtagelsen. Derfor var det nødvendigt at skabe et rum, som funktionelt kunne rumme, at børnene lavede lektier, samtidig med at vi lavede mad. Ingen bryder sig i dag om at stå isoleret i et køkken for at løbe frem og tilbage med serveringer, og det er også derfor, at køkken-alrum er skudt sådan frem. Af samme årsag synes jeg også, at spisestuen både funktionelt og æstetisk er vores mest vellykkede rum. Med vores runde, grønne skindspisebord er rummet blevet hyggeligt og personligt, og så sidder man fantastisk dejligt omkring et rundt bord.
Er du til klassisk indretning? Så vil du garanteret elske dette hjem!
Som indretningskonsulent er hun især fascineret af designere, der kan få kvalitet, farveholdning og udformning til at gå op i en højere enhed. Der er ingen, hun følger slavisk, for folk som Patricia Urquiola eller Piet Boon kan lave en genial kollektion et år, mens der året efter er andre, der kommer med noget fantastisk, der kan definere en ny stil.
Besøg Emil Thorups luksuriøse herskabslejlighed på Frederiksberg
– Stil er for mig afhængig af den kontekst, som ting skal indgå i. Det vil sige rammen i form af selve rummene og den funktion, som tingene deri skal opfylde. Derfra sammensætter jeg eksisterende design med nyt design, jeg selv udvikler, for at få et personligt præg.
Her bor: Helle Holstein, indretningsdesigner og arbejder med erhvervsindretning i sin egen virksomhed, helleholstein.com, Lars Bo, CEO i en international mediekoncern, og børnene Rose Mathilde på 17 år og Lucas på 16 år.
Bolig: En villa på 450 m² i Nordsjælland.
Stil: Klassisk og luksuriøs med støvede farve
Der skal ikke mere end en sart grå vægfarve til for at understrege de høje paneler og den gamle stuk. Thonet-stolen har fået hvide 'sokker' inspireret af The Standard i New York. Fotoet er taget af den iranske kunstner Shirin Neshat.
Sofa og sofabord er fra Meridiani, tæppet er fra Marokko, den blå bakke med en grøn plante er fra Rosmosegaard, og lysestagen er af Tom Dixon. Maleriet er af Emil Madsen Brandt, standerlampen er af Contardi, og reolen Oblique er fra Moooi.
Giv dit sildebensparket et moderne løft ved at give det sort olie. Tulip-stolen er købt vintage hos Sacré Coeur, og den kinesiske bænk er fra Green Square.
Brug bøger til at lave et stilleben. Sammen med en plakat på væggen og eventuelt en gulvkrukke eller en kurv bliver en entré livlig.
Symmetri og gentagelse er med til at skabe harmoni i et hjem – her set ved de tre billeder fra Galleri Bo Bjerggaard og krukkerne i vindueskarmen. Bænken med læderhynder er Helle Holsteins eget design, og lampen er fra Finnegan & Me.
Har du arvet gamle platter, så hæng dem op på en mindre væg i stedet for en ramme. Helle Holsteins platter med dyremotiver er fundet på en messe i Berlin. Kaklen i vindueskarmen er af Bjørn Wiinblad, og H’et er fra Fil de Fer.
Kombinér forskellige støvede og brændte nuancer for at skabe en lidt fortættet stemning, og brug samtidig spejle til at hive lys ind i rummet. De orange Beetle-stole er fra Gubi, spisebordet er fra Rosmosegaard, de runde spejle er fra Rue Verte, og de blanke Tom Dixon-pendler er købt vintage.
Kombinér materialer såsom sten, træ, keramik og metal i køkkenet for at gøre rummet både nutidigt og luksuriøst. Køkkenet har Helle Holstein selv tegnet og fået fremstillet hos en inventarsnedker, ligesom emfanget, der er lavet hos en lokal smed. Barstolene er fra Mater, og lampen er fra Luceplan.
Parketgulvet er husets originale gulv fra 1887, som parret har behandlet med sort olie. Det får et udtryk som røget eg. Hundeskulpturen er købt på et galleri på Old Bond Street i London.
Udstil dine kogebøger og flotte madmagasiner på en tallerkenrække – gerne som her med plads til at stille lidt keramik frem på også. Boghylden her er Helle Holsteins eget design og fremstillet af møbelsnedker Peter Klint.
Du kan næsten få din radiator til at forsvinde ved at bygge den ind i en reol. Safaristolen i kanvas er af Kaare Klint.
Mørke vægge giver en kontrastfuld ramme og fremhæver panelerne. Ved at vælge en meget lang sofa understreger du den klassiske indretning. Den tre meter lange sofa Modern Line er af Gretha Grossman hos Gubi. Maleriet er af Niels Corfitzen fra Galleri Oxholm, glasbord er fra Gallotti & Radice, Kaare Klints safaristole er købt på en auktion, og de fleksible lysestager er Nagel-stager.
Cecilie Hertz og Malte Fryd forvandlede den tidligere Marie Kruse skole til et nutidigt nordisk hjem. Kom med indenfor i den historiske ejendom på Vesterbro her!