Med sine røde mursten og sprossevinduer står Nanna Meyers villa, som den blev bygget i 1920’erne, og indenfor er huset elegant og fyldt med respekt for villaens oprindelige detaljer.
Farverne er enkle med hvid som det gennemgående tema på alt fra væggene til sofaen. Selv de klassiske Y-stole, som står rundt om spisebordet, er holdt i hvidt.
SE OGSÅ: Galleriejerens private samling (link fjernet)
Nanna Meyer drømte om et hjem til den moderne familie med store, åbne rum, og det ønske har hun fået opfyldt. Især husets køkken er hun glad for, for det er blevet åbnet op ind til spisestuen, hvilket giver mulighed for, at hele familien kan være sammen på én gang – også selvom alle er i gang med hver sin ting.
– Vi væltede vægge og rykkede rundt på rummene for at skabe en stor åbning fra køkkenet ind til spisestuen, som vi kalder Hovedbanegården, fordi den forbinder hele huset. Jeg nyder at kunne lave mad, mens vores børn eller gæster er med i køkkenet, så vi også er sammen her. Det gør det hele mere afslappet og hyggeligt.
Ved siden af sit job som ejendomsmægler er Nanna Meyer medejer af interiørfirmaet NTERinterior. Hendes interesse for design og indretning betød, at hun glædede sig til at skulle stå for indretningen af villaen.
Hun har holdt hjemmets rammer i hvid og indrettet med klassisk dansk design, men rundt omkring i huset gemmer der sig mange sjove detaljer.
I soveværelset hænger en lampe, der til forveksling ligner en paraply, og bogreolen i stuen gemmer på alt fra glaskunst til rejsesouvenirs.
Inspirationen til indretningen af villaen er blandt andet indhentet på en tur til Amsterdam, hvor Nanna Meyer boede på et boutiquehotel, som inspirerede hende til at købe små ting med hjem til sit eget hus.
Inden Nanna Meyer kunne give sig i kast med indretningen, var det vigtigt for hende at genskabe den oprindelige stil, som villaen blev bygget i. Derfor lå der et stort researcharbejde i at finde ud af, hvordan man byggede tilbage i 1927, hvor villaen blev opført.
– Vi forelskede os i villaens udseende – den der engelske cottage-stil, som omfavnes af store grønne træer. Men intet var, som vi ønskede indenfor, så vi har prøvet at skabe et hjem, som passer til netop vores moderne families behov og ønsker. Det synes jeg er lykkedes os ret godt.
Her bor: Nanna Meyer med hendes mand og 2 børn
Bolig: Totalrenoveret villa fra 1927 på knap 200 m² i Charlottenlund
Stil: Gennemført klassisk stil i hvide nuancer blandet med moderne boligtendenser og skæve detaljer.
Hold møblerne enkle og i afdæmpede nuancer, så kunsten og de personlige detaljer kan få lov til at fylde i stuen. Sofaen er fra Eilersen, og puffen er fra NTERinterior. Gulvtæppet er købt hos Christine Callsen, bogreolen er fra MDF Italia, og sofabordet er fra Knoll. Loftslampen er fra Constance Guisset købt hos Beau Marché.
Villaen er opført i stilen Bedre Byggeskik, som var en stilperiode i dansk arkitektur, der strakte sig fra ca. 1915-1940. Husene er enkle og karakteriseret ved simple, solide materialer og gode håndværksmæssige løsninger.
I reolen ses blandt andet Helle Mardahls mundblæste glasskulpturer og en Gazelle-pris, som Nanna Meyers mand har fået. Lampen i vinduet er fra NTERinterior ligesom ruskindvasen på bordet. Lysestagen er fra Nagel Stager, mens glasvasen er fra Louise Roe.
Farven hvid opstår, når et materiale reflekterer alt det lys, der bliver kastet på det. Det ser vores øjne som hvidt, men i virkeligheden indeholder hvid alle regnbuens farver – farven er nemlig en kombination af alle de farver, det er muligt for det menneskelige øje at opfatte. Det betyder også, at rigtig hvid er umuligt at lave.
Kunst behøver ikke at være forbeholdt stuen, den kan sagtens bringes med ind i køkkenet. Den store krukke er et loppefund, og den mindre er fra Helle Mardahl. Lamperne over køkkenbordet er fra Tom Dixon.
SE OGSÅ: Funkisvilla i eklektisk stil (link fjernet)
Spisebordet er designet af Poul Kjærholm og stolene af Wegner. På spisebordet ses to store flasker, som begge er loppefund, og en lille krystallysestage fra Reflections Copenhagen. Vasen i vinduet er fra Giacomo Alessi Ceramiche købt hos De Fire Årstider.
Pampasgræs er en stor og kraftig græsart, som vokser vildt i Sydamerika. Når den blomstrer først på efteråret, ligner dens top bløde fjer, og som afskåret blomst kan den holde op til et helt år i en krukke. Velourgardinerne er fra Ikea, og på det lille bakkebord fra Hans Bølling står en unikakrukke fra De Fire Årstider.
Lampen på væggen er fra House Doctor og giver dig det nødvendige lys til de sene aftener. Skrivebordet er fra Naver Collection, stolen er fra Gubi, og skulpturerne på bordet er fra et loppemarked i udlandet. Loftslampen, som giver hele rummet lys, er fundet i Sverige, og æsken er fra NTERinterior.
Sprossevinduerne lukker en masse dagslys ind, hvilket gør trappetårnet lyst og imødekommende. Derfor kan rummet også godt klare mørkere detaljer. Billedet og lampen er fra Sacre Coeur, mens lerkrukkerne i vindueskarmen er fra North by North.
Badeværelseselementerne er fra Simonsen og Czechura ligesom elementerne i køkkenet. Det binder hjemmet sammen, at de samme udskæringer går igen. Lamperne, badekarret og vasken er fra Lemerand i Hellerup. Håndklædet er fra Magasin, skålen med neglebørsten er fra Helle Mardahl, krukken er fra I Rosens Navn, og gulvtæppet er fra Ellos.
Det gør et hvidt badeværelse mindre sterilt, hvis du hænger kunst på væggene. Her er det et billede af Steve McQueen fra Modern Lamps, som passer ind i rummets farvetema.
Den afdæmpede hotelstil giver dit soveværelse en følelse af luksus. Sengetæppet er fra Rue Verte, gulvtæppet fra Hay, loftslampe fra Christine Callsen og puf fra Gubi. Rygpuderne er fra Oliver Gustav Studio, sidebordet i marmor er fra Knoll, og den runde bordlampe er fra Helle Mardahl. Lampen i venstre hjørne er fra Gubi, og skoene foran sengen er fra No. 21. Sengetøjet er fra SemiBasic.
Vil du se flere smukke hjem, så kom indenfor i denne nybyggede villa med sydlandsk touch (link fjernet)