Hus

Boligreportage: Jeanetts villa er indrettet med masser af inspiration fra både London og New York

AF: af Karoline Mathilde Sohn Iversen. Redigeret til web. Styling Camilla Tange Peylecke. Foto: Peter Kragballe
27.04.2021
I en årrække har Jeanett Knipschildt boet i to af verdens metropoler, og det afspejler sig i indretningen af boligen på Østerbro i København. De internationale aner suppleres af dansk design, der forener storbyen med den gamle danske villa.

Boligreportage fra Jeanett Knipschildts villa på Østerbro

Først i London og så i New York. Jeanett Knipschildt og hendes mand har boet mange år i udlandet, og det har ikke været hvilke som helst steder. Det har været to af verdens metropoler, og begge steder har smittet af på deres indretning.

– I trendy Williamsburg i Brooklyn blev jeg inspireret af den lokale designkultur, hvor man støtter de lokale kunstnere og møbelsnedkere.

I London var det noget andet end kulturen, der fangede Jeanett Knipschildts opmærksomhed:

– I Shoreditch i London var vi omringet af edgy upcoming kunstnere, og da vi begge har arbejdet i reklameverdenen i mange år, elsker vi historiefortælling og smuk typografi, og det gik vi efter.

Kunstjagten var ikke kun forbeholdt små gallerier eller studier; ofte sprang det i øjnene på gaden.

– Jeg elsker de nye ideer, teknikker og perspektiver i kunstverdenen, men også i gademiljøet. I London var der ofte nymalet graffiti og finurlige illustrationer på fortovet og flytbar kunst på gadehjørnerne, som jeg elskede og blev inspireret af til mit job som grafisk designer, fortæller Jeanett Knipschildt.

Se også denne lækre villa, hvis indretning er et lækkert mix mellem nordisk design og italiensk elegance

15 forskellige hjem

Over 26 år har parret boet i hele 15 forskellige hjem i henholdsvis Danmark, England og USA, og for hvert nye hjem var der en ny stil.

– De boliger, vi har boet i, har været af vidt forskellig stil, og det har afspejlet sig i indretningen. I London boede vi for eksempel i en varehuslejlighed med et miks af det industrielle og det minimalistiske.

I dag bor parret i det ældste villakvarter i hele København, og der er stilen langtfra industriel og minimalistisk.

– Huset er bygget i 1870 og er en total Villa Villekulla, hvor der er bygget til ad flere omgange. Vi har bevaret det originale slidte sildebensparketgulv, som minder os lidt om et par gamle slidte jeans, fordi de går til alting. Fokus har været på at fremme den sjæl og positive energi, for rummene er smukke i sig selv, og naturen kravler ind gennem de fleste vinduer, siger Jeanett Knipschildt.

Villa Rosenvængetkvarteret Østerbro

Hvem:

Jeanett Knipschildt, kunstner og grafisk designer, 47 år, hendes mand Lars Hemming Jørgensen, iværksætter, 46 år, og parrets to børn, Viva Acacia, 12 år og Floyd Hoxton, 10 år.

Hvad:

Villa på 400 m² fra 1870 i Københavns ældste villakvarter, Rosenvænget-kvarteret på Østerbro.

Lyserød gang

For at bryde med alle de hvide overflader kan et skud farve på enkelte detaljer give liv til rummet. På buen i entreen har parret valgt en lyserød maling, som giver et farveskud.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den perfekte farve til dig hjem

Stue med lædersofa og grå vægge

Kunst er effektivt til at skabe stemning i et rum og kan nemt give kant til en ellers klassisk møblering. Den brune sofa er fra Normann Copenhagen.

Stuer en suite med franske døre

Hvis du har flere stuer i forlængelse af hinanden, kan franske døre være en god måde at få dem til at hænge sammen på, mens du stadig kan lukke af. Desuden giver det lys til rummene. Vælg forskellige farver til hvert rum for at markere overgangene.

indbygget sofa med læderhynde

Et mønstret tapet kan give en særlig effekt i en indretning, der ellers er holdt i afdæmpede nuancer. Tapetet er fra Cole & Son og hedder Singita Jungle.

Indbygget reol med skabe

En indbygget reol, der fylder en hel væg, er en enkel måde at få plads til nips og bøger.

LÆS OGSÅ: 16 idéer til inspirerende bogreoler

Udgang til terrasse

Sideborde behøver ikke kun at stå op ad en sofa, men kan give flere lag til et rum som her, hvor to fra New York spiller op mod den indbyggede reol.

Spisestue med eames-stole

Den velkendte Eames-stol med plastikskal og stålbund blev designet af det amerikanske designerpar Charles og Ray Eames i 1950. Her står stolene omkring et mørkbejdset spisebord, og over det hænger mundblæste glaslamper fra Design By Us.

Mørkt trækøkken

I stedet for at sætte en stænkplade eller ens klinker op kan du mikse store fliser af forskellige farver. Det får væggen til næsten at ligne et kunstværk i sig selv. Køkkenet er fra Koch og har overflader i læder og en lavabordplade, der giver et råt look til rummet. Over de store fliser fra Made A Mano hænger en svævehylde, som både kan bruges til at udstille pænt service og markere overgangen mellem fliser og væg.

LÆS OGSÅ: 20 fantastiske køkkener, du kan blive inspireret af

Trappeopgang med vægkunst

Vægmaleriet ved trappeopgangen er malet særligt til huset af kunstner Camilla Bendix. Skamlen er fra Menu.

Soveværelse med udgang til altan

Den helt rette længde på gulvlange gardiner er, at de skal nå ned til gulvet uden at hvile derpå. Disse er af Kvadrat-stof, og sengetæppet og puderne er fra Ellos

Minimalistisk badeværelse

Et meget minimalistisk badeværelse holdt i sort, hvid og mørkt træ kan piftes op med mønstrede fliser som disse fra Made A Mano.

MERE INSPIRATION? Besøg også denne lækre villa i nordsjælland

Rød murermestervilla med træterrasse

Sponsoreret indhold