Lejlighed

Carla Cammilla Hjort og Nicole Jonasson: Det lange spisebord er genialt at samles om

AF: af Missu Schneidermann
15.06.2021
Carla Cammilla Hjort, grundlægger af Space10, ArtRebels og Social Service Club, og Nicole Jonasson, digital designer og grundlægger af platformen Softer, bor mest på deres gård på Stevns. Men i bylejligheden på Islands Brygge har de fået bygget et snedkerkøkken – uden komfur, men med plads til masser af gæster.

Vi er her maks. en uge om måneden, og lejligheden er ikke ret stor, så det hele er lidt kompakt. Køkkenet ligger i kombination med spisestuen, og vi har fået et specialbygget langt og smalt spisebord, så vi kan være mange mennesker, men stadig kan arbejde ved køkkenbordet.

Køkkenet er en del af møblementet, og for at det ikke skal tage for meget plads, har vi kun de allermest nødvendige ting, som dækker vores behov. Vi har f.eks. valgt at have en opvaskemaskine i stedet for komfur og ovn, det er jo en prioriteringssag.

Vi laver altid mad fra bunden på gården, men ikke når vi er her. Derfor har vi to små campingkogeplader i vindueskarmen, hvor vi jo nemt kan lufte ud. Så den mad, vi spiser her, er det, man kan koge eller stege.

Inden lockdown spiste vi meget ude, vi skal jo have glæde af byen, når vi er her. Det seneste år har vi mere hyppigt været sociale herhjemme, og det lange spisebord er genialt at samles om. Jeg har altid holdt af at bruge meget tid i køkkener, og det er også her, vi ender med at sidde og arbejde, selv om vi har et skrivebord i et andet rum.

Carla Camilla Hjorth og Nicole Jonassons køkken

Læs også: Lærke Andersen: Mit køkken kan ikke slides op. Heller ikke på udtryk

Den lysegrønne farve har vi egentlig ikke valgt selv. Vi fik en sweet deal med Københavns Møbelsnedkeri, som skulle lave en case til deres portfolio. De lavede både køkken, toilet og bad. Jeg kender Kim (Dolva, indehaveren, red.) ret godt, så jeg havde tiltro til, at de ville lave noget, vi kunne lide. Og det kunne vi.

Den hvide marmorbordplade er et æstetisk godt valg, og så er den rimelig brugervenlig. Den er nem at holde, så længe man husker at tørre den af og ikke skærer citron direkte på den.

Den ret, vi oftest laver i vores lille interimistiske køkken, er en eller anden form for pastaret. Vi elsker linguini med svampe, olivenolie og masser af peber og revet parmesan.

Vi har et helt fast morgenritual i køkkenet. Vi starter med at lave en kande god kaffe og tilberede lidt frugt, og så sætter vi os med hver vores artikel, bog eller andet nyhedsstof, inden vi begynder dagen. Det er lidt dagens højdepunkt for os begge to, fordi vi giver os tid til at nyde stilheden før stormen og kan diskutere verdenssituationen over en god kop kaffe.

De bedste køkkenfester holder vi på vores gård på Stevns, for der er virkelig plads til store køkkenfester. Men vi har også haft et par gode køkkenfester på Bryggen. De bedste køkkenfester er for os dem, hvor man først sidder rundt om bordet og vender livets store spørgsmål over flere flasker god naturvin, og som ender i en god dansefest, når samtalen er blevet for usammenhængende og stemningen mere festlig.

Læs også: Fra værksted til statussymbol: Sådan har køkkenets status ændret sig gennem tiden

Sponsoreret indhold