På Frederiksberg bor Nadia Lassen i en villa, der på ingen måde ser ud, som den gjorde, da hun overtog den. Huset var i hendes optik ikke særlig æstetisk ved overtagelsen, og derfor kiggede Nadia Lassen mod Italien, hvor sildebensfliser, stuk og sprossede vinduer er i højsædet.
– Vores hus har nogle lige hjørner, der er mindre detaljerede end f.eks. på patriciervillaer. Det skulle være mere hyggeligt, og huset indbød til, at der kom noget mere varme, siger Nadia Lassen.
Derfor har hun indrettet sig med bløde møbler, farver, kunst og tekstiler, og da det kom til uderummet, valgte hun at bygge terrassen på niveau med selve boligen, så adgangen ud til den var mere direkte.
Udendørs forlængelse af villaen
Den direkte adgang til terrassen betyder, at terrassen bliver en naturlig forlængelse af boligen, hvor der også er tænkt nøje over indretningen.
– Det var vigtigt for os, at man kunne komme ud. Vi har jo rigtig mange vinduer ud mod haven, og jeg kan godt lide, at haven bliver en forlængelse af stuen, hvor man har lyst til at være. Det betyder rigtig meget, at det er indbydende, siger Nadia Lassen.
Desuden føler hun sig meget priviligeret over at bo midt i byen og samtidig have muligheden for at komme ud.
– Jeg er vokset op på landet, så derfor betyder uderummet meget for mig. Og fordi det spiller sammen med det indenfor, føler jeg, at vi får flere kvadratmeter, siger hun.
De ekstra kvadratmeter har Nadia Lassen valgt at indrette til forskellige funktioner for at få mest muligt ud af uderummet.
– Da vi skabte vores udemiljø, tænkte vi meget over at zoneopdele det, så der både er solplads og skyggeplads, steder, hvor man kan spise, og hvor man kan slappe af. Vi har også bygget et udekøkken, og så er vores have nem at holde. Vi har prioriteret at få en terrasse, som fylder halvdelen af haven, men det er også for at kunne bruge den hele året, forklarer Nadia Lassen.
Derfor var hun f.eks. også på en langvarig jagt efter loungemøbler til pergolaen, fordi det skulle være det helt rette stilmæssigt. Det er nemlig vigtigt for Nadia Lassen, at det æstetiske bliver vægtet lige så højt som det praktiske, når der skal vælges møbler.
For at ramme plet med indretningen af uderummet, så den både fungerer i praksis og samtidig er pæn at se på, behøver man ikke at gå på kompromis med hverken det ene eller andet, mener Nadia Lassen.
– Forholdet mellem æstetik og anvendelse behøver ikke at være en kamp. Funktion og design spiller sammen, og jeg ville aldrig vælge et møbel, som var smukt, men hvor man sad dårligt – eller omvendt. Begge dele skal spille, for at det rigtigt fungerer. SHAPE \* MERGEFORMAT
Hvem?
Nadia Lassen, CEO og medstifter af lampebrandet Nuura, hendes kæreste og deres fire børn.
Hvad?
Gennemrenoveret villa på 250 m² på Frederiksberg.
Nadia Lassen er CEO for lampebrandet Nuura, som hun stiftede med to andre i 2017, efter hun havde solgt sin andel af designbrandet By Lassen, der nok er bedst kendt for Kubusstagen og Den Trætte Mand.
Det stilrene spisebord med den særlige fod går igen både på terrassen og i køkkenet. Det er fra Eberhart, og omkring det står flettede stole fra Sika Design.
Med en overdækket del af terrassen får du mulighed for at forlænge dine sommeraftener lidt ekstra. Loungesættet er fra Bilka.
Det hjemmelavede udekøkken er sammensat af afstandspinde, der sidder mellem paller.
Du kan med fordel mikse forskellige potter, kurve og zinkbaljer, når du skal vælge, hvad dine planter og blomster skal plantes i. På den måde bliver det en smule mere råt. Liggestolen i bambus er fra Jysk, og potterne og kurvene er fra Ilva, Jysk, Kvickly og diverse blomsterhandlere.
Lænestolen Den Trætte Mand blev designet af Flemming Lassen til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1935. Ifølge designeren selv skulle den overpolstrede stol være så varm og tryg som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen for den, der sidder i den. Den Trætte Mand er fra By Lassen.
Hvis du vælger at indrette med et metal, så lad det gå igen i flere elementer i rummet som her, hvor messing både findes på grebene på køkkenskabe og -skuffer og på lampen fra Nuura. Spisebordsstolene er fra Gubi.
Ved at vælge en sofa i en kraftig farve får rummet personlighed, og de lyse vægge virker mindre ferske. Denne er fra Ilva, og puderne er fund forskellige steder fra. På væggen hænger skulpturer af Josefine Winding. Sofabordet er fra 101 Copenhagen.
Billedvæggen hitter stadig, og den behøver ikke at fylde en hel væg. Her er enkelte små billeder sat sammen, og det er en fin måde at få en billedvæg ind, uden den overtager rummet. Billederne er ældre fund og suppleret af en skulptur af Josefine Winding. Tv-bordet er fra Geist.
Et roligt indrettet soveværelse er ifølge eksperter det bedste udgangspunkt for en god nats søvn. Roen opnår du ved at vælge afdæmpede farver og gemme rodet væk. Det grå sengetæppe er fra H&M Home.
Badeværelset kan være svært at gøre personligt, men ved at tapetsere væggene får du på en elegangt måde sat en stil derude. Dette tapet er fra Tapetforum, badeværelsesmøblet er fra Designovation Studio, og spejlet er vintage.
MERE INSPIRATION? Så gå på opdagelse i 33 smukke uderum, som du kan blive inspireret af