Nøjagtigt som karkluden og viskestykkerne bør skiftes jævnligt, skal opvaskebørsten det også. Den kan nemlig være den rene bakteriebombe og gemme på både gær- og skimmelsvampe hvis den får lov at bo i dit køkken for længe.
Der er ikke et entydligt svar på, hvor ofte du bør skifte opvaskebørsten ud. Det afhænger nemlig bl.a. af, om du har en opvaskemaskine, som klarer størstedelen af dit beskidte køkkengrej, og hvor ofte og til hvor mange du laver mad.
Svaret er derfor, at du må holde øje med opvaskebørsten løbende for at vurdere, om det er tid til at anskaffe en ny. Det vil typisk være efter alt fra 1-3 måneder.
Hvis hårene er begyndt at blive misfarvede og bøjet, er det ved at være tid. Det er nemmere at se misfarvninger på lyse hår, så vil du være på den sikre side, kan du gå udenom en børste med mørke hår.
Vil du slippe for at skifte opvaskebørsten ud for ofte, kan du selv gøre noget for at forhindre, at bakterierne hober sig op.
Har du nogensinde forsøgt at vaske en dejskål op i hånden, ved du, hvor meget af dejen der ender på opvaskebørsten.
De fleste vil nok forsøge at fjerne dejen med varmt vand, men faktisk virker det modsatte. Jo koldere vandet er, jo nemmere slipper dejen.
Proteinerne i gluten udvikler sig nemlig, når de kommer i kontakt med varmt vand, og derfor sidder dejen blot endnu bedre fast, når du giver skål og børste en tur under den varme hane.
Kilde: Samvirke og Madens Verden