Kogebøger bliver ofte sat hen i reolen, hvorefter de bliver gemt lidt for godt væk og måske endda glemt, når vi endelig skal lave mad. Med en hylde til kogebøgerne er de både lige ved hånden, når du skal lave mad, og du kan dagligt gå og blive inspireret.
Hylden er både praktisk og dekorativ i køkkenet. Som bonus er den endda slet ikke svær selv at lave. Følg guiden lige her!
Sav eller rundsav
2 høvlede brædder til endestykker i længden 35 cm (B 20 x L 140 mm)
1 bræt til bundstykket i længden 100 cm (B 20 x L 140 mm)
2 forkantslister med rund kant i længden 104 cm (5 x 27 mm)
Blyant
Skruetvinge
Stiksav med passende klinge
Sandpapir (korn 80 og 180)
Vinkelbeslag eller møbelvinkel
Boremaskine
Ca. 20 skruer
Grundrens
Klud
Pensel
Bejdse
Sav træet ud i de angivne mål.
Tegn formen på endestykkerne, så den passer med bredden på bundstykket.
Sæt træet godt fast med en skruetvinge på et stabilt bord.
Sav træet ud med en stiksav. Det kræver en del præcision, så sørg for at have en rolig hånd. Gentag dette ved næste stykke træ, så du har to endestykker til hylden.
Slib kanterne glatte med først sandpapir korn 80, og slut af med korn 180. Slib dernæst bundstykket glat med samme fremgangsmåde.
Saml hylden ved at sætte et vinkelbeslag på et af endestykkernes inderside og bundstykket. Bor et par skruer i hvert stykke træ. Gentag dette i den anden ende.
Slib forkantslisternes ender, så de bliver glatte.
Placér den første liste øverst bagtil, og fastgør den med skruer. Husk at bore for, så træet ikke flækker.
Placér den anden liste fortil over midten, og fastgør med skruer. Husk igen at bore for.
Rengør hylden med grundrens. Tør af med rent vand og lad hylden tørre.
Mal hylden med bejdse, hvis du ønsker en mørkere tone.