Salat

Bulgursalat med bønner og skvalderkål

Bulgursalat kan varieres i det uendelige, men du har med garanti ikke smagt denne endnu! Har du fx haven fyldt med skvalderkål, behøver det ikke være en plage. Brug skvalderkålen i denne lækre syrlige salat, og få gavn af dit ukrudt.
af Susanne Palmqvist.16.04.2018

Skvalderkål kan let blive irriterende i haven, fordi det hurtigt spreder sig vidt og bredt og er utroligt hårdfør. Men faktisk kan du bruge ukrudtet i et væld af lækre retter. Skvalderkål er fyldt med bl.a. B- og C-vitaminer, så det fungerer næsten som en form for vitaminpille!

Kålen smager lidt af en blanding af persille, gulerod og peber, og kan derfor give en god smag til forskellige former for mad. Faktisk siger man, at man kan bruge skvalderkål på samme måde, som man bruger spinat. Prøv det fx i denne lækre bulgursalat med bønner.

2 personer

Ingredienser

  • 2 dl grov bulgur
  • 4½ dl vand
  • Lidt salt
  • 2 små usprøjtede citroner
  • 2 spsk. rapsolie
  • Salt og peber
  • 200 g fine bønner
  • 2 dl skvalderkålsblade

Sådan laver du bulgursalat

  1. Skyl bulguren grundigt, og kog den i letsaltet vand i 10 minutter. Lad bulguren trække i 10 minutter, og rør den igennem med en gaffel.
  2. Riv skallen af den ene citron, og skær derefter alt det hvide af. Skær citronfileterne fri af hinderne, og halvér dem.
  3. Pres saften af resterne af citronen, og pres også saften af den anden citron.
  4. Pisk rapsolie sammen med citronsaft og -skal, og smag til med salt og peber.
  5. Vend dressingen og citronstykkerne sammen med bulguren. Lad salaten stå og trække et par timer.
  6. Nip bønnerne, og kog dem i 2-3 minutter i saltet vand, til de er knap møre.
  7. Lad bønnerne køle af i koldt vand, og skær dem i mindre stykker, eller flæk dem.
  8. Skyl og nip skvalderkålen, og hak den fint. Vend begge dele i bulgursalaten, og servér.

Sponsoreret indhold