Brunede kartofler er en dansk specialitet, som hører til den klassiske danske julemiddag.
Men før kartofler blev en almindelig spise i Danmark, blev der serveret sukkerbrunede kastanjer til julemiddagen. På grund af de høje priser på kastanjer, blev kartoflen en billig erstatning for kastanjerne.
SE OGSÅ: Opskrift på klassisk rødkål
Antal: 4 personer
SE OGSÅ: Umut Sakaryas' perfekte brune sovs
Vi har fundet tre undskyldninger for at spise risalamande hele året. Prøv fx risalamande i form af luftige flødeboller, en cremet is eller med hjemmelavet kompot. Få alle opskrifterne her!
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.