I sommerferien gik min hustru og jeg på aktiv ferie. Vi gik nemlig i gang med endnu et DIY-projekt, og denne gang blev det til en stald til vores heste.
Bygningen blev naturligvis i samme stil som de øvrige bygninger. Med sunde byggematerialer fra danske leverandører og beklædning med brædder og planker af Douglasgran fra et sjællandsk savværk. Jo, der var også gang i den i denne ‘ferie’. Læs også: DIY: Mal dit møbel Bygningen er en stald til afløsning af den første, vi byggede tilbage i 2013. Den gamle stald bliver flyttet op på de nye matrikler og skal agere foderhus og grisestald. Men det bliver først en gang i fremtiden. Den nye stald er til vores to heste, som har fået 35 m², som fungerer som læhus eller løsdriftstald med indbygget foderhus. Den er dermed vores største gør det selv-projekt, vi til dato har kastet os ud i. Byggeriet blev godkendt af Herlev Kommune med vores nærmeste naboers tilsagn. Vi begyndte at rydde ud i de syge træer og krat samt gravede stødhegn op. Vi bliver næsten høje af endelig at være i gang. Så kom opmålingen, og kotesætningen blev sat med galger, og da alt var præcist, kunne vi endnu en gang komme videre. Det er jo altid de indledende øvelser, der tager tid. Læs også: Dyrk citrustræer inde og ude
DIY: Byg din egen stald
Bygningen står på et punktfundament bestående af 13 støbninger. Her er stolpesko støbt i og én stor bundrem sat fast. Huller til porte og vinduer og døre samt øvrige vægge er herefter rejst. De blev skruet og sømmet sammen, så alle vinkler passede. Taget er sat på en toprem og består af hjemmelavede spær fremstillet på en stor skabelon, der lå fastspændt på vores trailer. Vi lagde tagkrydsfiner på høvlede brædder, og ovenpå lagde vi enkeltlags Isola Mestertekk-tagpap i en sort farve. Den del af arbejdet tog kun syv dage for os. Vi var hurtige, men det var nu også hårdt. Læs også: Hindbærsnitter med kokos Arbejdet med beklædning, indretning mv. tog dog et par måneder. Men vi er i mål og mangler i skrivende stund kun at få gravet vand ind. 85 meter, der skal graves ned i 90 cm. Men dér hvor vandet lægges ned, etablerer vi en grussti af slotsgrus. Det bliver fint, og så får jeg udvidet mit staudebed og min køkkenhave ved samme lejlighed. Inspirationen er hentet fra en af vores ture til Wisley Garden.
Sådan byggede vi stalden
Hestene har nu indviet deres nye stald, og vi kan komme videre med Blomsterhavens øvrige aktiviteter.
I galleriet nedenfor kan du se, hvordan stalden blev bygget.