De brune og orangegule spisesvampe i finurlige former er en af sensommerens og efterårets helt store glæder! Desværre holder frygten for at blive forgiftet mange fra at samle løs af skovens svampeguld - men i virkeligheden er de fleste danske svampe spiselige, selvom de ikke alle er egnede til madlavning. For en sikkerheds skyld har vi samlet en oversigt, så der ikke hersker nogen tvivl.
Se også: Tørrede svampe - sådan laver du dem i ovnen
Med en god felthåndbog ved hånden kan du hurtigt lære de giftige svampetyper at kende og undgå at plukke dem (eller kun bruge dem tørrede til dekorationer). Holder du dig dernæst til de svampe, som du ikke under nogen omstændigheder kan tage fejl af, ja, så kan selv den totalt uerfarne svampejæger få lækkert bytte med hjem til køkkenet.
Alternativt tip: Dyrk svampene selv.
Anskaf dig også en kurv, en svampekniv (alternativt en lille køkkenkniv) og en blød børste, og du er klar til at gå på jagt efter skovbundens spiselige guld. I galleriet kan du se en oversigt over de klassiske spisesvampe.