Har du haven fyldt med sensommerbær, så er de ideelle at gøre brug af, når du tryller i det søde køkken. De saftige, søde og friske bær er ofte med til at sætte prikken over i’et smagsmæssigt i de søde kager og desserter. I denne opskrift på bærmarzariner får den skønne kombination af mazarin og mørk chokolade netop selskab af de sommersøde bær.
Prøv også: Mazarinkage med chokolade og appelsin
Det skal du bruge til mazarinkage med bær og mørk chokolade:
8 stk.
Mørdej:
- 100 g koldt smør
- ½ vaniljestang
- 50 g flormelis
- 150 g hvedemel
- 1 æggeblomme
Mazarinfyld:
- 300 g mandelmel
- 250 g fint rørsukker
- 100 g blødt smør
- ½ usprøjtet appelsin
- 4 æg
Desuden:
- Lidt smør
- 70 g mørk chokolade
Vanilje-appelsinsyltede bær:
- 1 appelsin
- ½ vaniljestang
- 2 dl vand
- 1 dl rørsukker
- 1 håndfuld blandede bær
Se også: Sensommerdesserter: 5 opskrifter med bær
Sådan laver du bærmazariner:
Mørdej:
- Skær smørret i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Smuldr smørret i en skål sammen med flormelis, vaniljekorn og mel. Saml dejen med æggeblommen.
- Stil dejen i køleskabet i 45 minutter.
Mazarinfyld:
- Tænd ovnen på 170°. Rør mandelmel med sukker og smør. Riv skallen af appelsinen fint, og tilsæt den. Tilsæt æggene et ad gangen – rør godt indimellem. Rul dejen tyndt ud.
- Smør 8 små tærteforme, Ø 5 cm, eller en stor, Ø 24 cm, med smør. Fyld mazarinmassen i, og bag kagerne i ovnen i 20 minutter, til de er flotte gyldne. Tag dem ud af formene, og lad dem afkøle.
- Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl den på toppen af kagerne.
Vanilje-appelsinsyltede bær:
- Pres saften af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Kog vand og appelsinsaft med sukker, vaniljekorn og -stang. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup.
- Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljestangen. Vend de forskellige bær i siruppen, og servér dem til mazarinkagerne.
Læs også: Sådan dyrker du bær i bede og krukker