Skik følge eller…. I England er der visse konventioner for, hvordan te indtages. Lær etiketten og nyd det formfuldendte ritual.
Inviter til afternoon tea hjemme i hyggelige og varme omgivelser eller tag ud og nyd en kop te i byen. Uanset, hvor du nyder din te, så er her et par etiketter, der gør din afternoon tea lidt mere britisk.
Flæk din scone i over- og underdel og bryd en bid af. Forsyn bidden med en smule clotted cream, syltetøj eller lemoncurd. Put det i munden og nyd livet. Gentag proceduren i fredsommeligt tempo.
Rør ikke energisk rundt i teen, som om du laver mad. Skub teskeen diskret frem og tilbage med buen væk fra dig selv.
Begge dele vil blive tilbudt, og det er en ren smagssag.
På Goring hældes mælken i koppen først og teen bagefter. Andre hævder, at teen skal skænkes først og dernæst mælken, selvom det ganske vist giver rande af garvesyre i koppen.
Sandwicherne kan spises med fingrene, skønt der ligger kniv og gaffel ved kuverten. De er af samme grund skåret fint og småt.
Hvis vejen ikke går om London, så leverer A.C. Perch's i København flere udgaver af det klassiske tebord i deres stemningsfulde Tea Room. Læs mere her
Og hvis du lægger vejen forbi England så husk også, at udover de ovenævnte skikke, så er der to ting, der især er vigtige, hvis du er til afternoon tea i England.
Man klæder om til afternoon tea. Det er sikrest med en kjole til damer samt jakke og slips til herrer. Spørg ved bestillingen.
På de mest elegante hoteller som The Dorchester, The Ritz, Browns Hotel, The Goring Hotel m.fl . kræves reservation i rigtig god tid.