Man skal ikke gå mange ture i et gennemsnitligt villakvarter, før man hører lyden af kvarterets børn, der hopper på en af de store trampoliner, som efterhånden er blevet fast inventar i mange børnefamiliers baghave.
Trampolinen står ofte i et hjørne af haven eller op mod hækken. Og selv om det er skønt for familien, at børnene er beskæftiget i timevis, er det måske ikke alle naboerne, der er af samme holdning, når de skal høre på børnehvin og se på hårtotter, der stikker op over hækken.
Ifølge loven har naboen ingen muligheder for at få flytte trampolinen, hvis den er til gene. Man kan nemlig placere sin trampolin lige dér, hvor man vil – dog ikke lige midt i skellinjen.
En trampolin er hverken kategoriseret som et opholdsareal eller en permanent installation, men et løst legeredskab. Derfor skal trampolinejeren ikke følge bygningsreglementet, der ellers siger, at opholdsarealer, der er hævet mere end 30 cm over terræn, skal placeres mindst 2½ m fra skellet.
Det er jo meget belejligt for trampolinejeren. Men inden man vælger, hvor trampolinen skal stå, kan man alligevel sende en kærlig tanke til naboerne – også selv om man ikke rent lovmæssigt er forpligtet til det.
Man skal ikke kun tænke på naboerne – også trampolinens stand er vigtig. Inden børnene tager trampolinen i brug efter vinteren, anbefaler Sikkerhedsstyrelsen derfor, at man giver trampolinen et eftersyn, så ingen kommer til skade.
Kilde: Børneulykkesfonden.