Friske salater er bestemt ikke kun forbeholdt sommeren. Salater er året rundt en lækker spise, og så er det den perfekte madspildsredder. Find blot alle resterne i grøntsagsskuffen frem, og biks dem sammen med en god dressing – så smager stort set enhver kombination skønt.
Hvis grøntsagsskuffen ikke bugner, og du skal starte på en frisk, så er der dog nogle smagskombinationer, der bare fungerer! Og denne lækre salat med blandt andet mango, majskolber og halloumi er én af dem. Servér den med chimichurri-sauce – den perfekte smagsgiver. Velbekomme.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 1 moden mango
- ½ agurk
- 250 g cherrytomater
- 2 forårsløg
- 65 g babyspinat
- 2 kogte majskolber
- 200 g halloumi
- Olie til stegning
- 1 håndfuld mandler
- Frisk mynte
- Citronsaft
- Flagesalt
Chimichurri-sauce
- 4 dl bredbladet persille
- 2 skalotteløg
- 1 avocado
- ½ rød chili (mild)
- 6 spsk. olivenolie
- 1 spsk. rødvinseddike
- Citronsaft
- Salt og peber
Sådan laver du frisk salat med chimichurri-sauce:
- Chimichurri-sauce: Blend alle ingredienserne sammen til en cremet, men lidt grov, masse. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær mango og agurk i tern. Halvér tomaterne. Hak forårsløg. Fordel de udskårne grøntsager i en salatskål sammen med spinat. Har du køleskabet Electrolux Cooling 360° Fridge, kan dine grøntsager holde sig længere. Køleskabet har nemlig en utroligt stabil temperatur og luftfugtighed, også i alle hjørnerne.
- Grill majskolberne på en grill eller grillpande. Skær majsene af i flager, og fordel dem i salaten.
- Skær halloumien i tern, og steg dem i en smule olie på en pande. Bruger du kogepladen Electrolux SensePro Hob, kan du undgå at smide unødig halloumi og anden mad ud, der er brændt på – kogepladen har nemlig en sensor, der hele tiden måler temperaturen og assisterer dig i din madlavning.
- Fordel halloumi over salaten. Hak mandlerne, og fordel dem over salaten sammen med mynte. Pres lidt citronsaft over salaten, og drys med flagesalt. Servér salaten med generøse mængder mængder chimichurri-sauce.
Bæredygtig madlavning med Electrolux
Electrolux har sat sig for at fremme en bæredygtig livsstil, og det gælder også i køkkenet. Det har blandt andet resulteret i en ny og forbedret kogeplade, køleskab og ovn.
Electrolux Cooling 360° Fridge tilbyder den hurtigste og mest effektive nedkøling af fødevarer, så du kan nyde dem længere og smide mindre ud.
Electrolux SensePro Hob gør det nemt at tilberede maden perfekt, så du undgår spild. En trådløs sensor måler kernetemperaturen på maden og taler sammen med kogepladen, så du kan koge, stege, simre og endda tilberede maden med sous-vide uden besvær.
Electrolux SteamPro Oven har en sous-vide-funktion. Ovnen kan automatisk indstille dampniveauet, når du har valgt temperatur, så din sous-vide-ret får den præcise og kontrollerede tilberedening, den behøver.
Læs mere her.