Det er næsten umuligt at lade en kastanje ligge, når du støder på den på vejen. Den er et tegn på efterår og på hygge, og mange forbinder den med barndommen, hvor kastanjerne fandt vej til lommer og ind på spisebordet, hvor der blev lavet kastanjedyr.
Det skal du typisk bruge:
TIP: Kastanjerne skal være friske.
TIP: Elefanttråd kan også bruges til at samle kastanjerne til fine kastanjedyr. Elefanttråd gør det desuden nemt at bruge kastanjerne i alle mulige anretninger, buketter og kranse.
TIP: Gør det ikke for tæt, så bliver edderkoppens spind pænest.
TIP: Du kan skifte garnfarve undervejs, hvis du har lyst.
Det giver en god effekt, når du bruger kastanjer i efterårskransen. De er nemmest at binde med i kransen, hvis du borer et hul i dem og stikker kraftig blomstertråd igennem dem og snor trådens ender sammen.
Det er hyggeligt at binde en krans med materialer fra haven og naturen. Denne krans er et herligt miks af kastanjer med stilk af blomstertråd, liguster, vildvin, humle, tjørn, mariebær, krysantemum, skovranke og lind.
Når du skal binde en krans, starter du med at danne en ring med en diameter på ca. 24 cm i elefanttråd eller anden kraftig ståltråd. Herefter kan du sno blomstertape rundt om ringen, inden du vikler blomstertråden nogle gange omkring ringen. Plantematerialerne klipper du til, så stilkenes længde er omkring 3-4 cm lange. Bind nu et lille bundt til kransen og fortsæt med at binde et par stængler til kransen ad gangen, idet du blander de forskellige materialer. Når du er kommet hele vejen rundt, skubber du de sidste stængler ind under det bundt, som du startede med at binde til kransen. Sno blomstertråden nogle gange om kransen, så den er godt hæftet, inden du klipper den af. Til sidst binder du et bånd i kransen til ophæng, men du kan også vælge at lægge kransen i et fad med en smule vand.
Du kan dekorere kastanjerne med sirlige mønstre med en hvid Poscatusch (0,7 mm) – du kan også skrive navne på kastanjerne og brugde dem som fine og anderledes bordkort.
Fyld et stort sylteglas eller en stor glasvase halvt op med kastanjer. Sæt et lille fyrfadsglas med et fyrfadslys i ned oven på kastanjerne. Læg lidt ekstra kastanjer rundt langs siden, så fyrfadslysestagen stabiliseres. Bind et bånd om syltetøjsglassets top, og tænd lyset.
Brug de flotte hestekastanjer og gyldne blade som gratis bordpynt, når du får gæster. Stil et par fyrfadsstager i afdæmpede farver imellem naturpynten samt en rustik buket med rosa hortensia som feminint indslag.