Aftensmad

Svampetoast med 4 slags svampe

Svampetoast er smovset efterårsmad, når det er bedst. Top med revet parmesan for ekstra velvære! Her får du opskriften på svampetoast ned 4 slags svampe.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen6.10.2022

Når bladene bliver orange og temperaturen falder, stiger lysten til varm og smovset comfortfood. Det er næsten som at få et kram, når man sætter tænderne i en fyldig risotto eller en snasket pastaret. Det samme kan denne svampetoast!

I opskriften har vi brugt fire forskellige slags svampe, men du kan sagtens nøjes med én slags svampe, f.eks. champignon, hvis du ikke selv har været på svampejagt, eller budgettet skal holdes lidt nede.

2 personer

Toast

  • 3 skiver surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. smør til stegning
  • Salt

Svampefyld

  • 200 g champignoner
  • 200 g kantareller
  • 100 g shiitakesvampe
  • 150 g kejserhatte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt frisk rosmarin
  • 2 dl piskefløde
  • Salt

Toast

  1. Steg brødskiverne i en blanding af olie og smør på en pande, til de er gyldne og sprøde.
  2. Krydr godt med salt, og skær brødskiverne over på midten.

Svampefyld

  1. Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de falder let sammen.
  2. Pil hvidløg, og skær dem i helt tynde skiver. Skyl og pluk rosmarin. Lad begge dele stege med på panden i et par minutter.
  3. Hæld fløde på panden, og lad den koge ind. Smag svampefyldet til med salt.
  4. Fordel svampefyldet oven på de ristede brødskiver. Drys evt. med lidt rosmarin, og servér straks.

TIP: Hvis du selv har været på svampejagt, så husk at opbevare svampene i en kurv og ikke i en frysepose – så holder de nemlig i meget længere tid. Et andet tip er at medbringe en urtekniv, så du kan skære svampene af ved roden og dermed undgå jord, når de skal renses.

Sponsoreret indhold