Byd foråret indenfor med sæsonens bedste råvarer: stenbiderrogn og grønne asparges serveret på de lækreste små ricottapandekager – du får opskriften her!
af Louisa Lorang.17.03.2023Foto: Rikke Westesen.
6 personer
Ingredienser
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl sødmælk
½ citron
250 g ricotta
5 æg
Smør til stegning
Tilbehør
500 g grønne asparges
Salt
1 spsk. smør
250 g mascarpone
1 tsk. dijonsennep
½ usprøjtet citron
300 g frisk stenbiderrogn
2 håndfulde brøndkarse
Sådan laver du ricottapandekager
Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hæld mælken i en anden skål.
Pres citronen, så du får 1 tsk. saft, og rør den i mælken.
Hæld melblandingen i mælkeblandingen, og pisk dem godt sammen. Tilsæt ricotta, og pisk igen, til du har en samlet masse.
Pisk æggene i 1 ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
Varm smør på en pande, og steg 3 små pandekager ad gangen – portionen rækker til ca. 24 stk. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side ved middel varme, eller til de er let gyldne.
Tilbehør
Skyl aspargeserne, og knæk de træede ender af.
Bring letsaltet vand tilsat en smørklat i kog i en dyb pande, og lad aspargeserne dampe heri i 1 minut. Afdryp straks.
Rør mascarpone og dijonsennep sammen i en skål.
Skyl og riv citronens skal fint, og rør 1 tsk. citronskal sammen med mascarponeblandingen. Smag til med salt.
Skyl og afdryp stenbiderrogn. Skyl og pluk brøndkarse.
Anret pandekager, asparges, mascarponecreme og stenbiderrogn på et fad, og servér.