Karamel kan gøre enhver blød i knæene, uanset om den er flydende eller knasende – og denne banoffee-trifli med rom, karamelsauce og karamelliserede nødder har ovenikøbet begge dele!
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth17.04.2023
Du kender sikkert den klassiske banoffee pie, men her er de velkendte elementer tryllet sammen på ny til en velsmagende trifli. Perfekt som en sød afslutning på middagen eller til en god kop kaffe.
6 personer
Ingredienser:
3 bananer
6 havrekiks
5 cl rom
Karamelliserede mandler og nødder:
50 g sukker
30 g smuttede mandler
30 g afskallede hasselnøddekerner
Karamelsauce:
100 g sukker
2 spsk. smør
½ dl vand
1½ dl piskefløde
Flødecreme:
½ vaniljestang
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
Sådan laver du banoffee-trifli med rom og karamel
Karamelliserede mandler og nødder:
Smelt sukker på en pande ved middel varme.
Tilsæt mandler og hasselnødder, og ryst panden, til de er karamelliserede. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir.
Hak dem groft.
Karamelsauce:
Smelt sukker på panden, til det er gyldent.
Skru ned for varmen, og rør smør i.
Tilsæt vand og fløde, og rør det sammen til en blank karamelsauce. Lad den simre et par minutter, før du tager den af varmen.
Flødecreme:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk mascarpone, vaniljekorn og fløde sammen i en skål med en elpisker til en luftig creme.
Skræl og skær bananerne i skiver, og knus kiksene groft.
Fordel nogle af bananskiverne og lidt af de knuste kiks i bunden af 6 portionsglas.
Fordel rom, karamelsauce, knuste kiks, flødecreme og karamelliserede nødder og mandler lagvist i glassene, og top med endnu et lag bananskiver. Servér straks.