Desserter

Tiramisu med appelsinskal

Den italienske tiramisu smager himmelsk, og denne udgave med appelsinskal er ingen undtagelse. Mums!
Af Louisa Lorang / Foto: Columbus Leth12.02.2025
8 personer

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 300 g flormelis
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl Cointreau
  • 1½ dl kold friskbrygget espresso
  • 300 g ladyfingers
  • 5 dl piskefløde
  • 3 spsk. rent kakaopulver

Sådan laver du tiramisu med appelsin

  1. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i et par minutter, til æggesnapsen er lys og luftig. Riv 2 spsk. appelsinskal, og pisk det i. Pisk mascarpone i, men uden at overpiske.
  2. Bland Cointreau og kaffe sammen i en dyb tallerken. Dyp halvdelen af ladyfingers i kaffen. Dyp hurtigt og begge sider, og læg et lag ladyfingers i et fad ca. Ø 20 cm.
  3. Smør ca. 1/3 af cremen ud på ladyfingers, og gentag med endnu et lag dyppede ladyfingers. Gentag, og afslut med et lag creme. Dæk fadet til, og sæt det på køl i mindst tre timer, gerne natten over.
  4. Pisk fløden til blødt skum, og sprøjt små toppe på tiramisuen. Drys med kakao lige inden servering, og nyd direkte fra fadet.

Sponsoreret indhold