Den italienske tiramisu smager himmelsk, og denne udgave med appelsinskal er ingen undtagelse. Mums!
Af Louisa Lorang / Foto: Columbus Leth12.02.2025
8 personer
Ingredienser
4 æggeblommer
300 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
500 g mascarpone
1 dl Cointreau
1½ dl kold friskbrygget espresso
300 g ladyfingers
5 dl piskefløde
3 spsk. rent kakaopulver
Sådan laver du tiramisu med appelsin
Pisk æggeblommer og flormelis sammen i et par minutter, til æggesnapsen er lys og luftig. Riv 2 spsk. appelsinskal, og pisk det i. Pisk mascarpone i, men uden at overpiske.
Bland Cointreau og kaffe sammen i en dyb tallerken. Dyp halvdelen af ladyfingers i kaffen. Dyp hurtigt og begge sider, og læg et lag ladyfingers i et fad ca. Ø 20 cm.
Smør ca. 1/3 af cremen ud på ladyfingers, og gentag med endnu et lag dyppede ladyfingers. Gentag, og afslut med et lag creme. Dæk fadet til, og sæt det på køl i mindst tre timer, gerne natten over.
Pisk fløden til blødt skum, og sprøjt små toppe på tiramisuen. Drys med kakao lige inden servering, og nyd direkte fra fadet.