Tilbehør

Hjemmelavet hyldeblomstte

Forlæng sommeren, og lav din egen duftende og velsmagende hyldeblomstte. Det er nemt at tørre blomsterne til te - vi viser dig, hvordan du gør!
Opskrift: Rikke Larsen. Foto: Tia Borgsmidt.1.06.2022

Ingredienser

  • Hyldeblomster
  • Kogende vand

Sådan laver du hyldeblomstte

  1. Pluk så mange hyldeblomstskærme, som du vil bruge. Husk, at de svinder meget, når de bliver tørret, så pluk rigeligt.
  2. Læg hyldeblomsterne 1 skærm ad gangen på en bageplade med bagepapir på. Tør hyldeblomsterne i ca. 2 timer ved 70°. Ovndøren skal stå åben.
  3. Når hyldeblomsterne er tørre, er de stadig ikke helt tørre nok til at blive gemt væk, så du skal passe på, at de ikke mugner. Det kan ske, hvis du bare lægger dem ned i en dåse. Lad dem tørre yderligere i en kasse et tørt sted.
  4. Når blomsterklaserne er helt tørre, kan du gemme dem i dåser eller glas med låg.
  5. Læg en klase hyldeblomst i et glas eller en kop, og hæld kogende vand over. Smag til med honning og citron.

I stedet for at tørre hyldeblomsterne i ovnen kan du lave en lang snor og hænge dem et tørt sted i huset. F.eks. i bryggerset eller i en kurv/kasse ved brændeovnen. 2)

Sponsoreret indhold