Tilbehør

Syltede grøntsager

Giv sprøde grøntsager og krydderurter det glatte lag, og forlæng smagen af sensommeren helt ind i efteråret. Her får du opskriften på syltede grøntsager!
Opskrift og foto: Pernille Hoffmann Køppen / Hoffmann Studio 15.09.2023

Skal de syltede grøntsager gemmes i flere uger, kan du vælge at skylle sylteglassene i lidt Atamon, inden grøntsager og lage hældes i. Sørg også altid for, at låget er skruet ordentlig på sylteglasset og ikke mindst at bruge en ren gaffel eller ske.

Ingredienser

  • 2 skoleagurker
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 dl vand
  • 2 dl klar eddike
  • 1 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 2 tsk. salt

Sådan sylter du grøntsager

  1. Skyl agurker, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  3. Pil og hak rødløg groft. Pil hvidløg, og skær dem i halve.
  4. Rens forårsløg, og skær dem i skiver.
  5. Skyl og pluk dild.
  6. Bland grøntsager og dild sammen i en skål, og fordel dem i et skoldet sylteglas.
  7. Kog vand, eddike og krydderier i en gryde i et par minutter, og hæld lagen over grøntsagerne i sylteglasset.
  8. Læg låget på sylteglasset, og lad grøntsagsblandingen trække på køl i 4-5 timer før servering.

Sponsoreret indhold