Det er vigtigt at have nogle steder i sit hjem, hvor man kan trække sig ind i sig selv og slappe af. I hvert fald hvis man spørger Marianne Jacobsen.
– Jeg kan godt lide at skabe de her hyggehjørner, som jeg kalder dem, hvor man kan sidde lidt for sig selv og læse en bog, siger Marianne Jacobsen.
I hjørnet af hendes stue står en sofa med et sofabord foran sig, og kun to meter længere henne i stuen er endnu en sofa og en lænestol placeret over for hinanden.
Helt henne i hjørnet ved døren ud til altanen står en Thonet-stol ved siden af et Hans Bølling-bakkebord og sørger for, at hun har et sted at nyde udsigten fra.
SE OGSÅ: Arkitekttegnet villa i Gentofte
Finn Juhls Poeten er bare en af mange møbelklassikere, som Marianne Jacobsen har indrettet sit hjem i Risskov ved Århus med. Hun har nøje udvalgt dem, og de skal helst kunne holde i mange år, så derfor vælger hun dem i afdæmpede farver.
– Tidligere har jeg haft nogle kraftigt farvede møbler, men jeg synes, det er rart at leve i jordfarver, de skaber harmoni og en god base for ro i boligen, siger hun.
Netop ro og harmoni er to af de værdier, Marianne Jacobsen vægter højest i sit hjem. Så i stedet for at åbne Instagram eller Pinterest for at finde umiddelbar inspiration til sin indretning, åbner Marianne Jacobsen ofte døren i stedet for.
Her bor: Marianne Jacobsen, stylist og fotograf, og hendes kæreste, overlæge, samt katten Leone.
Bolig: Arkitekttegnet Friis & Moltke-villa i Risskov ved Aarhus på 126 m².
Stil: Skulpturel med moderne designklassikere og jordfarver som gennemgående tema.
Et sort køkken kan hurtigt blive meget mørkt, så det kan være en god idé at holde omgivelserne lyse og bløde køkkenet op med træ og keramik. Køkkenet her er fra Hanstholm.
Poul Henningsen var både journalist, kulturkritiker og revytekstforfatter, men i dag nok bedst kendt som arkitekt og for lamper, han designede i 1920'erne. Her hænger en af hans pendler over et bord fra Kjeldtoft. Kanden er fra Georg Jensen, og stolene er designet af Arne Jacobsen.
En trappe midt i stuen behøver ikke at være en hæmsko for din indretning. Brug den i stedet som en aktiv del af indretningen som her, hvor afsatsen er brugt som baggrund for Bruunmunchs sofa Reason.
Finn Juhl var både fortaler og eksponent for samspillet mellem kunst og design, og lænestolen Pelikanen, der med sine organiske former er blevet en del af den danske kulturhistorie, er et godt eksempel på det.
Designer og arkitekt Hans Bølling er nok mest kendt for sit bakkebord. Det sammenklappelige bord blev til ud fra en tanke om, at det skulle kunne tages med hjem i bagagen, hvis det blev købt af turister.
Grene og tørrede blomster er en god måde at invitere naturen ind i hjemmet på, hvis du ikke vil have farverige buketter stående. Sofaen er designet af Finn Juhl, sofabordet er fra Montana, og væglampen fra Wästberg.
Hvorfor nøjes med et sofabord foran sofaen? Stil din tekop fra dig på et lille sidebord – så er den meget nemmere at nå, når du har benene smækket op i sofaen. Sidebordet her er designet af GamFratesi for Gubi, sofabordet er fra Fritz Hansen og sofaen fra Bruunmunch.
Arvestykker og antikviteter gør et meget moderne hjem mere varmt.
Bløde puder og tæpper i støvede farver gør soveværelset blødt og indbydende, også selvom omgivelserne er minimalistiske. Sengebordet er designet af Alvar Aalto, sengen er fra Auping og lamperne fra Astep.
Lad gardinerne i dit soveværelse være lette og transparente, så du vågner med solen om morgenen og går i seng med den om aftenen – det giver dig det sundest mulige søvnmønster. Stolen er designet af Alvar Aalto.
Vil du se flere smukke hjem? Så kom indenfor i dette fine pastelfarvede fiskerhus.