Hus

Boliggalleri: Håndplukket kunst i klassiske rammer

AF: af Emilie Jensdóttir / FOTO Carina Krüger / STYLING: Mette Seerup
1.04.2020
Alice Folkers hjem er præget af kunst fra de selvsamme kunstnere, som hun har værker fra på sit galleri. Kom med indenfor i hendes hjem, der er præget af designklassikere, men hvor kunsten er i fokus.
I Alice Folkers hus i Charlottenlund er der langt fra de kliniske, hvide vægge, som ofte er kendetegnende for kunstgallerier. Her hænger kunsten i stedet på vægge, hvis farver skifter fra rum til rum, så de komplimenterer motiverne på Alice Folkers mange malerier. – Vi har tidligere haft klassiske hvide vægge, men for et par år siden fik jeg lyst til at prøve noget nyt. Nu er farverne forskellige i entré, stue og køkken, og jeg kan især godt lide grå som baggrund for malerier, siger Alice Folker. Hun burde om nogen vide, hvordan kunst tager sig bedst ud, for til daglig huserer hun i Alice Folker Gallery, hvor hun håndplukker og udstiller værker af helt unge kunstnere fra danske og internationale kunstskoler.

Praktik og æstetik

Alice Folker begyndte at samle, allerede mens hun læste jura på universitetet, og i dag er de fleste af væggene i hendes hjem i Nordsjælland dækket af alt fra malerier til skulpturer. Kunsten på væggene får lov at løbe med det meste af opmærksomheden hjemme hos Alice Folker. Hendes møbler er nemlig mere klassiske, og faktisk har hun valgt de fleste af dem med praktik for øje. – Vi har mange store og tunge møbler, og de fleste er købt, fordi de er funktionelle. For eksempel kan der sidde 14 personer om vores spisebord, der er lavet af en gammel port fra Kina og derfor bestemt ikke er skrøbeligt.

Ro for øjet

Soveværelset er holdt i hvide og grå nuancer, og det er helt overlagt, at rummet ikke er fyldt med kunst. – Jeg kan godt lide meget luft og ro omkring mig, når jeg sover, og heroppe er der ikke så meget, mit øje skal forholde sig til, siger Alice Folker. Og hun kunne hun ikke forestille sig at bo uden sin samling af moderne malerkunst. – Kunst er for mig kommunikation, og afhængig af hvor man er i tilværelsen, kan kunst sige meget forskelligt til en. Det nyder jeg at omgive mig med hver dag, siger Alice Folker. SE OGSÅ: Funkishjem fyldt med farver

Boliggalleri: kunstnerbolig i Charlottenlund

Alice Folker

Hvem: Alice Folker, indehaver af Alice Folker Gallery, hendes mand, og deres to sønner på otte og 10 år.

Bolig: Villa i Charlottenlund på 278 m².

Stil: Håndplukket kunst og farverige vægge i klassiske rammer.

Alice Folker spisestue og kunst
Arne Jacobsens 7'er-stol blev designet i 1955 og har faktisk fået sit navn efter serie- nummeret 3107 – og ikke fordi den ligner et syvtal. Spisebordet er fra Rosmosegaard, og det grønne maleri er af Asger Harbou Gjerdevik. Gulvlampen er fra Gubi, mens lampen over spisebordet er fra Anour.
Alice folker stue
Alice Folker har indrettet sine rum i farvetemaer, der matcher hendes malerier og hjælper med at binde indretningen sammen. Maleriet er af Asger Harbou Gjerdevik, messinglampen er fra Piet Hein Eek og bordet fra Okayoak. Stolen er Kaare Klints Safaristol, og den lille glaskrukke er lavet af Helle Mardahl.
Alice Folker køkken
Hvis væggene i dit hjem har flere forskellige farver, kan det være en god idé at tænke på, om de passer sammen, når man kigger gennem rummene. På den måde kommer farverne til at binde rummene sammen i stedet for at adskille dem.
Stuelampe og maleri
Kunst behøver ikke at hænge på væggen. Det giver et kækt og afslappet udtryk at have kunst stående på gulvet, og det får dit hjem til at emme af kunstatelier. Maleriet er af Frederik Næblerød, mens bænken er genbrug, og lampen er fundet hos Green Square.
Soveværelse  med grå seng
I soveværelset finder Alice Folker ro, og derfor har hun valgt at indrette det i mere afdæmpede farver end resten af hjemmet. Både loftslampen og sengebordslamperne er fra Rue Verte, skulpturen på væggen er af Anna Stahn, og plakaten er fundet hos Galerie Maeght.
Safaristol og malerier
Malerier på lærred og indrammet kunst kan sagtens kombineres, så det får et moderne udtryk. Tegningen med en hånd er lavet af Olaf Breuning, og det lyserøde værk er af Emilie Iman. Puden er fra I Blame Lulu.

Mere inspitation?

Vil du se flere inspirerende hjem? Så se billedhuggerens lyse rum.

Sponsoreret indhold