Bearnaise-essens er en af de ting, som du billigt og nemt kan købe i mange supermarkeder, men som det virkelig godt kan betale sig at lave selv. Smagen er langt mere intens og ægte end den færdigkøbte version, og bearnaise-essens er slet ikke svær at lave derhjemme. Samtidig er den stadig holdbar, og det kan spare dig for mange bekymringer, at du kan lave det meste af din hjemmelavede bearnaise-sauce i forvejen. Så er der nemlig plads til uheld på selve dagen. Bearnaise-essensen kan holde dig i et par uger i køleskabet, men vi anbefaler faktisk, at du fryser bearnaise-essensen ned i nogle isterningebakker. Kom to spiseskefulde i hvert rum i isterningebakken og frys ned. Når du så har lyst til at forkæle dig selv, familien og vennerne, så tager du bare en essens-terning ud af fryseren og lader den tø op. På den måde kan du nemt og hurtigt lave bearnaise med den rigtige hjemmelavede smag.
Brug fx hjemmelavet bearnaise-essens til sreak fritesOpskrift på hjemmelavet bearnaise essens
Det skal du bruge til bearnaise -essens: - 2 dl tør hvidvin
- 2 dl estragon-eddike
- 1 skalotteløg
- 5 peberkorn
- 4 stilke fransk estragon
- 3 persillestilke
Sådan laver du bearnaise-essens: - Kog vinen op med eddike, fintsnittede løg, peberkorn, estragon og persille.
- Lad blandingen koge ved svag varme i 20 min. og lad den afkøle.
- Sigt essensen og hæld den på en skoldet flaske.
Brug også hjemmelavet bearnaise-sauce til denne Ribeye steak
Sådan forvandler du hjemmelavet bearnaise-essens til bearnaisesauce Den hjemmelavede bearnaise-essens kan enten opbevares 2-4 uger på flaske eller fryses ned i en isterningebakke og tøes op, når menuen står på hjemmelavet bearnaise. For at forvandle essensen til en god sauce, skal du bare følge opskriften herunder.
Opskrift på bearnaisesauce med bearnaise-essens
6 personer Det skal du bruge til bearnaisesaucen: Sådan laver du bearnaisesause med essens:
- Hæld æggeblommerne, essens og et par dråber vand i en metalskål med kant.
- Kom varmt vand i en gryde. Placer skålen så kanten af skålen kan balancere på grydens kant. Det er vigtigt, at skålens bund ikke rammer bunden af gryden. Det er for at undgå, at skålen bliver for varm, så saucen kan komme til at skille.
- Tænd for moderat varme. Pisk det bedste du har lært. Der skal piskes konstant, til blommerne begynder at tykne. Hæld det smeltede smør lidt efter lidt i saucen, mens der fortsat piskes til en tyk gul cremet sauce.
- Smag til med salt og peber. Rør friskhakket estragon i. Opbevar eventuelt bernaisen på en termokande i maks. en time.
Tip! Hvis saucen skiller er det fordi, den er blevet for varm. Du kan alligevel godt redde den ved at lade den skilte sauce køle ned og så snyde lidt. I stedet for at smide saucen ud og starte forfra, så pisker du blot en ny æggeblomme ud i en ny skål og hælder så - lidt af gangen - den skilte bearnaisesauce over i æggeblommen, mens du konstant pisker og sørger for, at saucen ikke bliver for varm denne gang.
Prøv også: Nem opskrift på hjemmelavet aioli