Lejlighed

Boligreportage: Josefine forvandlede en anonym lejebolig til et personligt hjem

AF: af tekst og foto: Mia Mortensen. Redigeret til web af Charlotte Kobberøe Fink.
12.04.2021
Josefine Jacobi Schrøder og Mathias Schrøders hjem er et bevis på, at en lejebolig sagtens kan have både personlighed og en hyggelig atmosfære - de har nemlig forvandlet en herskabslejlighed fra anonym lejebolig til et hjem fyldt med kunst og genbrugsskatte.

Hvis man bor tul leje, er der nogle helt fundamentale rammer, der ikke lige sådan er til at ændre på. Men det behøver på ingen måde være en hindring for at skabe et hyggeligt og personligt hjem - det er parret Josefine Jacobi Schrøder og Mathias Schrøder tydeligt bevist.

De bor i en lejet herskabslejlighed i Aalborg, hvor de to stuer en suite med plads til samvær og mange gæster, stod der, da de flyttede ind - men eller ser alt andet i dag anderledes ud.

Med få midler har Josefine Jacobi Schrøder og Mathias Schrøder nemlig formået at forvandle en ellers lettere anonym lejlighed til et hjem, som er fuld af æstetiske stilleben, kreative løsninger, personlige arvestykker og fund fra Josefine Jacobi Schrøders mange loppeture.

– Jeg besøger de lokale genbrugsbutikker i Aalborg mindst én gang om ugen. Mine bedste tips til gode genbrugsfund er at gå efter de lidt skæve ting og møbler, der trænger til en kærlig hånd. Der kommer altid en masse med mig hjem, og cirka 75 procent af vores møbler og interiør er genbrug. Jeg kan godt lide tanken om, at ting lever videre med en historie, det skaber stor værdi for mig, fortæller Josefine Jacobi Schrøder.

Under evig forandring

Det har været vigtigt for parret at skabe et personligt hjem, der afspejler det.

– Bøgerne, klaveret og billederne på væggene er ting, der betyder noget for os. Der skal være plads til, at vi kan være omgivet af vores interesser, siger Josefine Jacobi Schrøder, der finder stor inspiration i naturens organiske former, dæmpede farver, ro og lys.

De sarte, varme toner er et gennemgående tema i indretningen, men det er ikke noget, Josefine Jacobi Schrøder tænker videre over. Det samme gør sig gældende for placeringen af møbler og interiør.

– Selv om placeringen af billederne på væggene ser ud til at være gennemtænkt, starter vi bare fra ét hjørne og ser, hvor vi ender. Det eneste, vi tænker lidt over, er linjerne for at skabe ro.

Selvom rummene emmer af stemning og personlighed, så er ingen af værelserne dog helt færdigindrettede.

– Selv om vi har nået meget på det halvandet år, vi har boet i lejligheden, er vores hjem under evig forandring. Min kreative hjerne stopper aldrig med at finde på nye indretningsidéer.

Boligreportage: Se, hvordan du som Josefine Jacobi let kan gøre din lejebolig personlig

Hvem

Josefine Jacobi Schrøder, 24 år, dansk og historie-studerende ved Aalborg Universitet, og Mathias Schrøder, 26 år, kommunikationsstuderende.

Hvad

Herskabelig lejelejlighed fra 1900 på 104 m² i Aalborg.

Spisebord med bænk

Med en langbænk ved spisebordet opnår du en mere intim stemning, fordi flere sidder på samme flade. En anden gevinst ved bænken er, at der næsten altid kan klemmes en ekstra person ind, hvis du får mange gæster. Bænken er lavet af Mathias Schrøder selv med hjælp fra hans morfar. Langbordet er snedkereret af Katrine Thomsen, og stolene er alle fra genbrug. Den moderne lysekrone i messing er fra Menu, og væggen er malet i Humble Yellow fra Jotun.

Billedvæg i spisestue

Bland billeder fra genbrug, hjemmelavede papirklip, postkort fra ferier og kunstplakater fra museer for at sammensætte en personlig gallerivæg. Billederne på væggen her er blandt andet fra Stilleben, Walter Stöhrer og Statens Museum for Kunst. Skabet i flet er fra Ikea.

LÆS OGSÅ: Se, hvordan indretningsarkitekten har indrettet sit 100 år gamle hus

Spisestue med karnap

Placér et godt siddemøbel det sted i dit hjem, hvor du får mest dagslys ind. Josefine Schrøder har placeret en fletsofa, som hun har fundet i genbrug, i karnappen, hvor hun elsker at sidde og drikke dagens første kop kaffe, mens hun følger med i livet udenfor.

Indbygget bogreol

Med moduler fra gulv til loft kan du bygge en budgetvenlig reol, som ser indbygget ud. Modulerne her er fra Ikeas Billy-serie.

Grå sofa fra Hay

Vælg lette, hvide hørgardiner, hvis du har et rum, hvor du gerne vil have en masse dagslys ind, men samtidig have mulighed for afskærmning. Sofaen er fra Hay, væglampen er fra Menu, og bordlampen er et loppefund.

IKEA-hack - "Indbygget" bogreol

Nøjes med at fylde nogle af rummene i din reol med bøger og gør i stedet plads til små dekorationer i de øvrige rum. På den måde bliver den ikke overfyldt, og udtrykket bliver mere harmonisk. Har du farveriige bogrygge, som du synes, larmer for meget, kan du med fordel vende dem om, så udtrykket bliver mere ensartet.

Lejekøkken fuld af personlighed

Er din lejlighed lejet, så er der selvsagt grænser for, hvad du kan gøre ved køkkenet. Men faktisk er det ikke så svært at få det neutrale køkken til at emme af personlighed - gå fx på jagt efter dekorative holdere til dit køkkengrej, smukke dåser, skærebtrætter i træ, og lad dit yndlingskeramik få fremtrædende pladser.

LÆS OGSÅ: 7 smarte opbevaringsløsninger til det lille køkken

Soveværelse med gallerivæg

Soveværelset er ligesom resten af hjemmet indrettet lyst og roligt, men for at sætte en mere intim stemning er væggene malet i en sart beige tone, der omfavner rummet. Farven hedder Space og er fra Jotun.

Klaver i soveværelse

Det er vigtigt for parret, at de ting, der har betydning for dem, får lov til at blive en del af indretningen. Klaveret er et arvestykke fra Mathias Schrøders’ oldemor, som har fået lidt patina, fordi det har været opbevaret i et koldt og fugtigt skur i flere år. Lampen på klaveret er et genbrugsfund, og vasen er fra Hay.

Mere inspiration? Se Cecilies lejlighed, hvor den nordiske stil er blandet med japanske tendenser

Sponsoreret indhold