Kombinationen af den salte lakrids, den søde hvide chokolade og den syrlige brombæris er himmelsk til islagkage. Og islagkage er en dessert stort set alle kan lide
Islagkage til 8 personer
Mandelbund
2 æggehvider
100 g rørsukker
70 g mandler
70 g hvid chokolade
2 tsk rålakridspulver (fra Bülow)
Brombæris
230 g brombær
100 ml minimælk
100 ml fløde
150 g rørsukker
lidt citronsaft
Mandelbund til islagkage
Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i. Hæld marengsen i en springform (18-20 cm i diameter), og bag bunden i 12-15 min ved 175 grader. Lad den køle af, mens du laver brombærisen til din islagkage
Brombæris til islagkage
Blend brombær, fløde, mælk og sukker. Smag til med lidt saft fra en frisk citron. Kør massen på ismaskine. Fordel isen ovenpå mandelbunden. Sæt din islagkage i fryseren natten over. Pynt med friske brombær lige inden servering af den lækre brombær islagkage