Desserter og kager

Marengs med hindbærsorbet og chokolade

Giv dine gæster en kulinarisk oplevelse med denne forførende dessert bestående af marengs med hindbærsorbet og chokolade.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. 20.01.2014
Marengs med hindbærsorbet og chokolade

Pavlova er navnet på desserten, som består af sprød marengs med hindbærsorbet, smeltet chokolade, honning og nødder. Ren nydelse. Her serveret på et fad, som to kan spise af.

Prøv også opskriften: Citrontærte med marengs

Det skal du bruge til Pavlova
2 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3 pasteuriserede æggehvider
1 knsp salt
175 g sukker
1 tsk eddike
50 g hasselnødder
2 spsk flydende honning
50 g god mørk chokolade
Lidt hindbærsorbet

Læs også: Lav eksklusiv gourmetmad på budget

Sådan laver du Pavlova
Hæld æggehviderne i en stor skål med en knivspids salt. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt så sukker og eddike lidt ad gangen, indtil æggehviderne er helt stive. Lav en stor marengstop på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag marengsen ved 120° i ca. 2 timer. Sluk ovnen, og lad marengsen køle af inde i ovnen.

Rist imens hasselnødderne på en tør pande, køl dem af, og skær dem i tynde skiver. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Anret marengsen på et fad med hindbærsorbet på toppen. Dryp med honning og
smeltet chokolade, og drys med nødder. Hvis stemningen er til det, så spis desserten sammen direkte fra fadet.

Læs også: 5 kogebøger til ønskelisten

Tip
Hvis du undrer dig over, at der skal eddike i marengsen, er det fordi, det syrlige i eddiken giver et godt modspil til denne meget søde dessert.