Lagkage opskrift med syrligt fyld
Lagkagebunde opskrift:
5 æg
125 g sukker
125 g mel
Syrlig creme:
6 æggeblommer
150 g sukker
2 spsk maizena
1 vaniljestang
5 dl sødmælk
2 økologiske citroner
3 blade husblas
½ l piskefløde
kastanjelikør eller anden likør
Lagkage opskrift i ministørrelse:
Pisk æg og sukker i mindst 10 minutter, til det bliver hvidt og cremet. Jo mere luft, du får pisket ind i dejen, desto luftigere bliver de færdige lagkagebunde. Når æggesnapsen er tyk, hvid og cremet, vendes melet forsigtig i, så luften ikke går ud af dejen. Fordel dejen på bagepapir i bagepladens format. Bag dine lagkagebunde ved 180° i 20-25 minutter. Afkøl de bagtelagkagebunde på en bagerist.Udstik de færdige lagkagebunde i små cirkler på 5-6 cm i diameter.
TIP: Vil du hellere have en stor lagkage, så bag lagkagebunden i en springform. Flæk kagen i 3 lagkagebunde, når den er kold, og saml dine store lagkagebunde på samme måde som de små.
Lagkage opskrift på creme med citron:
Pisk æggeblommer med sukker og maizena. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælken op med vaniljestængerne. Når mælken koger, hældes den i æggemassen (uden vaniljestængerne), og det hele hældes tilbage i gryden. Tilsæt vaniljekornene, og kog den ufærdige creme op til kogepunktet under omrøring. Når din creme tykner, tages den af varmen og afkøles. Rør løbende i din creme, eller strø sukker over den, så der ikke dannes skind. Når cremen er afkølet, piskes den afkølede creme, til den er lind. Riv skallen af citronerne på et fint rivejern, og vend skallen i den afkølede creme. Smag til med citronsaft. Cremen skal smage dejlig syrligt af citron. Udblød husblassen i vand, og smelt den i en lille gryde. Pisk den smeltede husblas i den syrlige creme. Pisk fløden til let skum, og vend skummet i den kolde creme med citron.
Servering af lagkage med syrligt fyld:
Dryp dine lagkagebunde med en sød likør, fx kastanjelikør. Læg et tykt lag creme mellem hver af dine lagkagebunde. Sæt kagerne koldt indtil servering, og drys overfladen med flormelis lige før servering.