Desserter og kager

Mette Blomsterberg citronspecier

Fyld kagedåsen med lækre citronspecier af Mette Blomsterberg. Vi garanterer for, at du og dine gæster vil elske dem.
af Mette Blomsterberg / Foto: Lars Ranek23.01.2012

De fleste forbinder i dag citronspecier med juletiden, men oprindeligt var en specier det, der svarede til en gammel mønt på fire kroner.

Mette Blomsterberg har her givet os hendes bedste opskrift på citronspecier med syrlig citron, der passer perfekt til den søde småkage.

25 stk

Ingredienser

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør, saltet
  • Revet skal fra 1 vasket citron

Sådan laver du citronspecier af Mette Blomsterberg

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Ælt derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm.
  3. Læg den i køleskabet i en times tid og skær den herefter i ¾ cm tykke skiver.
  4. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 180° i ca. 12-15 min. til de er let gyldne.
  5. Afkøl specierne på en bagerist og opbevar i en tætsluttende dåse.

Sponsoreret indhold