Fool er en klassisk engelsk dessert, som laves med sødet frugt, som røres let sammen med flødeskum, så man får en marmoreret masse.
Fool kan laves med alle slags frugt, typisk med årstidens friske frugter eller bær. Prøv f.eks. en fool med multe-bær eller med hindbær og fintrevet appelsinskal.
Rabarberfool er nem at lave, og den tager sig godt ud serveret på glas.
6 personer
Rabarberkompot:
500 g rabarber
1 vaniljestang
2 dl rørsukker
Fool-creme:
2½ dl piskefløde
1 dl mascarponecreme
1 tsk rosenvand
Rabarberkompot: Rengør rabarber og skær enderne af. Skær rabarberne stykker på 3 cm. Tænd ovnen på 180°. Læg rabarberstykkerne på bagepapir i en bradepande. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker sammen. Fordel sukker over rabarberstykkerne og læg vaniljestangen ved. Dæk bradepanden med sølvpapir og sæt den i ovnen i 20-30 min. Tag bradepanden ud og afkøl kompotten.
Fool-creme: Pisk fløden til let skum. Pisk mascarponen i flødeskummet sammen med rosenvand.
Vend med let hånd rabarberkompotten i skummet. Fordel desserten i glas og server med hjemmebagte makroner.
Er du helt vild med rabarber? Her får du den lækreste opskrift på en skøn rabarber crumble
Små makroner
(Ca. 30 stk.)
Det skal du bruge
7 æggehvider (ca. 200 g)
50 g sukker
1 tsk citronsaft
1 knsp salt
450 g flormelis
250 g mandelmel (fintblendede, smuttede mandler)
8-10 dråber rød frugtfarve
Sådan gør du
Pisk æggehviderne stive med sukker, salt og citronsaft. Tilsæt frugtfarve. Vend mandelmel og flormelis i med en dejskraber. Når dejen er fin og glat hældes den i sprøjtepose eller plastpose, hvor hjørnet klippes af. På en bageplade med bagepapir sættes små runde kager. Bag kagerne ved 150° i 12 min. Afkøles på en rist. Opbevares i en lufttæt dåse.
Server rabarberfool med små makroner til dessert efter en god middag.