Spiselige blomster kan, udover at pynte maden, også bruges i kage, marmelade, is og som saft. Lav marmelade af syren og start sommeren med en kvalitetsmarmelade.
Marmelade af syrener - det skal du bruge
2 små glas
1 citron
125 g syrenblomster
4 blade citronmelisse
300 g syltesukker
1 knivspids kanel
4 dl vand
En marmelade kan også laves af stikkelsbær, find opskrifter med stikkelsbær her
Marmelade af syrener - sådan laver du den
Vask citronen grundigt, riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Hak blomster og citronmelisse, og bland med syltesukker og kanel i en skål. Kog vandet, og hæld det over blandingen i skålen. Hæld det hele tilbage i gryden, og kog det i ca. 10 min., eller indtil bladene bliver bløde. Det må ikke koge for længe, så bliver marmeladen hård. Fjern gryden fra varmen, tilsæt citronsaft og -skal, og bland det godt i nogle minutter. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, og lad den afkøle.
Bliv inspireret til mere mad med blomster i galleriet nedenfor.